CNAIR are un nou șef: Mariana Ioniță care a lucrat în Ministerul Transporturilor

CNAIR are un nou șef: Mariana Ioniță care a lucrat în Ministerul Transporturilor

Mariana Ioniță, angajată în Ministerul Transporturilor de ani buni, este noul director general al Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Decizia a fost luată astăzi de către Consiliul de Administrație al CNAIR, iar potrivit surselor G4Media, aceasta are susținerea premierului Ludovic Orban. Mandatul acesteia este de patru luni, cu posibilitatea de prelungire.

Mariana Ioniță îi va lua locul lui Sorin Scarlat, care a condus Compania de Infrastructură din iulie anul trecut.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, se arăta săptămâna trecută, la audierile din Parlament, nemulțumit de activitatea lui Sorin Scarlat și acuza că organigrama adoptată în octombrie 2019, care a dus la eliminarea mai multor funcții de conducere, a făcut mai mult rău decât bine și a dus la blocarea activității CNAIR.

Mariana Ioniță are experiență în domeniul infrastructurii de transport, ocupând de-a lungul timpului diverse funcții în cadrul ministerului, de la consilier de ministru și până la director general. Aceasta a făcut parte de-a lungul timpului din Consiliile de Administrație sau din Adunările Generale ale Acționarilor ale mai multor companii subordonate MT, precum CNADNR (actuala CNAIR), CFR Marfă, Metrorex, Electrificare CFR, APDM Galați, Spitalul CF nr.2 din Capitală, Spitalul CF din Pașcani. A deținut inclusiv funcția de director de investiții la CFR SA, compania care administrează infrastructura feroviară. Înaintea numirii la șefia CNAIR, aceasta ocupa funcția de Director al Departamentului de Strategie în Ministerul Transporturilor.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.