CELE MAI FRUMOASE DRUMURI DIN LUME

CELE MAI FRUMOASE DRUMURI DIN LUME

De la mega-autostrada din Argentina, Ruta 40, până la virajele în ac de păr de pe coasta italiană Amalfi Coast Drive, cele mai frumoase drumuri din lume sunt mai mult decât destinația visată.

Highway One, Monterey, California
Clasată drept unul dintre drumurile cele mai pitorești ale Statelor Unite, Highway One străbate California spre Mendocino County în partea de nord și în regiunea Monterey. Autostrada One trece prin frumosul Carmel-by-the-Sea și pe coasta însorită a Californiei, cu stânci magnifice și cu faimosul Pod Bixby Creek.

Atlantic Road, Norvegia
Un vis al pasionaților de condus, drumul norvegian al Atlanticului se întinde pe o lungime de peste cinci mile, legând satele Vevang și Kårvåg printr-un arhipelag frumos și o serie de poduri. Acest traseu pitoresc și care îți taie respirația este frecvent enumerat printre cele mai bune trasee din lume. Nu este pentru cei slabi de înger. Drumul Atlanticului este foarte schimbător, vremea rea alternând cu cea bună, fiind unul dintre cele mai „furtunoase” trasee. Podul Storseisundet - cel mai înalt dintre cele opt poduri ale drumului, este curbat într-o tehnică arhitectrală care, din anumite unghiuri, îl face să pară că șoferul va cădea direct în apă.

Ruta 40, Argentina
Având o lungime de 3,195 mile, Ruta 40 este nu numai cea mai lungă autostradă din Argentina, ci și una dintre cele mai lungi din lume. Din punctul său cel mai sudic de la Cabo Vírgenes, Ruta 40 se întinde prin câmpiile îndepărtate ale Patagoniei, țâșnind spre nord, flancată spre vest de vârfurile magnifice ale Anzilor. Aceasta trece printre lacuri și orașe pline de viață, înainte de a ajunge la cel mai înalt punct de la Abra del Acay (o înălțime de 4.952 metri). Se sfârșește la capătul orașului La Quiaca, o adevărată bijuterie a Argentinei .

Milford Road, Noua Zeelandă
Plecând din orașul Te Anau, de lângă malul mării, Milford Road duce direct spre una dintre cele mai frumoase părți din Noua Zeelandă - insula South of Milford Sound. O călătorie cu adevărat epică, care trece prin munți, străbate sudul Noii Zeelande, Milford Road poate fi finalizat în două ore. Lacurile în oglindă, reflectând perfect Munții Earl și râul Cleddau, cu cascadele sale spectaculoase, pot fi văzute înainte de a ajunge la seninătatea prăfuită a lui Milford Sound.

Karakoram Highway, Pakistan/China
Începând chiar la nord de Islamabad în Pakistan și terminându-se la peste 800 de mile depărtare, în orașul Kashgar, regiunea Xinjiang din China, Autostrada Karakoram se numără printre cele mai înalte drumuri asfaltate din lume. A fost construită pe parcursul a 20 de ani și ajunge la o înălțime de aproximativ 4700 de metri în cel mai înalt punct. Trecând pe unele dintre cele mai dure, dar cele mai spectaculoase terenuri de pe planetă, autostrada lasă în urmă peisajul glaciar al Munților Karakoram în China, urmând vechiul drum rutier al mătăsii.

US Route 163, Arizona/Utah
US Road 163 este unul dintre cele mai „iconice” drumuri ale Americii. O călătorie americană care străbate Monument Valley. Drumul trece prin deșert, Utah și ținutul Navajo din Arizona, traversând râul San Juan prin intermediul unui pod suspendat, înainte de a se termina în orașul Bluff, o așezare istorică.

Coasta Amalfi, Italia
Navigând prin drumul plin de serpentine de pe coasta Amalfi, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO, Strada Statale 163 este unul dintre cele mai uluitoare drumuri din Europa. Începe în orașul Salerno și urmează spre vest de-a lungul Peninsulei Sorrento, Strada Statale 163 este flancată de stânci pe de o parte și albastrul Mării Mediterane de cealalaltă. Călătorind pe întinderea litoralului, drumul trece prin ținuturi și sate pitorești, străbătute de râurile Amalfi și Positano.

Tianmen Road Road, China
Drumul Muntelui Tianmen șerpuiește în mod înfricoșător până în partea de sus a muntelui Tianmenshan din China și, deși măsoară puțin sub șase mile în total, ajunge la o diferență de nivel de 1100 de metri pe această distanță scurtă. Adesea poreclit "râul care leagă cerul", drumul duce spre Peștera Tianmen (sau "Gateway to Heaven") - un arc de piatră natural tăiat în munte. Deși se poate parcurge cu autobuzul, vremea nestatornică îl face unul dintre cele mai periculoase drumuri din lume. Există, de asemenea, opțiunea de a vedea drumul dintr-o telecabină -o călătorie la fel de uluitoare- la 1.279 de metri deasupra văii.

Great Ocean Road, Australia
Purtând șoferii de-a lungul uneia dintre cele mai uluitoare zone de coastă din Australia, Great Ocean Road se întinde pe 150 de mile, de la orașul Torquay, în est, până în afara Warrnambool, în vest. Construit de soldații australieni și finalizat în 1932, este inclus în Patrimoniul Național din Australia. Parcul Național Great Otway, este străbătut de ape cu cascade magnifice și are elementele de calcar învechite, cunoscute sub numele de Doisprezece Apostoli.

Chapman's Peak Drive, Africa de Sud
Șerpuind de la Noordhoek, o suburbie a Cape Townului, până la orașul Hout Bay, Chapman's Peak Drive este un drum de cinci mile și jumătate care se află într-una dintre cele mai spectaculoase zone de coastă din Africa de Sud. Cu 114 curbe, atinge atât înălțimea muntelui, cât și nivelul zero al Oceanului Atlantic. Chapman's Peak Drive este un traseu care străbate o mulțime de locuri pitorești și puncte de atracție, inclusiv un loc de unde se pot vedea balenele.

Blue Ridge Parkway, Carolina de Nord/Virginia
Fiind una dintre cele mai vizitate atracții ale Parcului Național, Blue Ridge Parkway și-a câștigat porecla "Drumul favorit al șoferului american". Străbătând 469 de mile prin munții accidentați și pajiștile din Munții Apalași, Blue Ridge Parkway trece prin orașe mici de munte și oferă o priveliște spectaculoasă.

Route 1, Islanda
Drumul numărul 1 al Islandei este unul de centură, care străbate marginea națiunii insulare și oferă unele dintre cele mai spectaculoase peisaje din lume. Aflat la est de capitala cosmopolită Reykjavik, Road One face un tur magic al țării, trecând prin fiorduri, munți, mici sate de pescuit. De aici poți vizita inclusiv uimitoarele cascade Seljalandsfoss, frumosul lac Mývatn și izvoarele cu ape calde, precum și laguna glaciară Jökulsárlón.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.