Ce reguli de viteză trebuie să respecte camioanele pe autostrăzi? Recomandat

Ce reguli de viteză trebuie să respecte camioanele pe autostrăzi?

Mulți conducători auto vor să afle ce regulă trebuie să respecte șoferii de camion pe autostradă. Vehiculele de mare tonaj au anumite restricții, impuse prin lege, în ceea ce privește accesul și viteza pe anumite drumuri. Iată legea pe care puțini o cunosc.

Legislația rutieră din România conține o serie de limitări vehiculelor grele. Astfel de restricții sunt impuse în toate țările europene, dar diferă de la stat la stat. În România, circulația pe autostradă este permisă tuturor tipurilor de vehicule a căror viteză constructivă permite depășirea a 50 km/h. Excepție fac mașinile pe care cursanții învață să conducă și vehiculele care efectuează un transport agabaritic.

„Vehiculele grele, lente sau agabaritice ori cele care se deplasează cu viteză redusă trebuie conduse numai pe banda de lângă acostament sau bordură, dacă în sensul de mers nu este amenajată o bandă destinată acestora” prevede Art. 132 din legea circulației.

O altă limitare impusă vehiculelor grele este cea referitoare la viteza maximă admisă. Astfel, dacă autoturismele, de exemplu, pot rula cu până la 130 km/h pe autostradă, camioanele și vehiculele care au remorcă sunt obligate să circule cu 20 km/h mai încet. Tirurile au voie să efectueze o depășire pe autostradă. Dar nu au dreptul să circule cu mai mult de 100 km/h.


VERSUS SO3E05


VLASE AMBASADOR F-MAX

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.