Câte Range Rover se vând într-un an Recomandat

Câte Range Rover se vând într-un an

Compania Premium Auto, importatorul oficial Jaguar şi Land Rover pentru România, estimează vânzări de 250-300 de unităţi pe an pentru SUV-ul premium de clasă medie Range Rover Velar, în funcţie de volumele alocate de producător, a anunţat directorul general al companiei, Mihai Ivănescu.

Premium Auto a prezentat joi cel de-al patrulea membru al familiei Range Rover - Velar. Creat de la zero pe baza arhitecturii uşoare, din aluminiu, specifice Jaguar Land Rover, Velar reprezintă un nou capitol în evoluţia Range Rover. Noul model se remarcă printr-un design simplu, elegant şi prin atenţia acordată detaliilor. În dezvoltarea acestuia s-au folosit elementele specifice identităţii Range Rover, deschizându-se, totodată, drumul pentru generaţiile viitoare de modele.

Tehnologia avansată se îmbină cu designul contemporan, farurile cu LED fiind cele mai înguste utilizate până acum pe un model de serie Land Rover. Mânerele escamotabile ale uşilor subliniază designul sculptural, simplu şi elegant şi contribuie la obţinerea unui coeficient aerodinamic de numai 0,32 - devenind astfel cel mai aerodinamic Land Rover realizat până acum.

Pentru realizarea noului sistem multimedia Touch Pro Duo a fost utilizată o tehnologie care pune în evidenţă, în primul rând, designul. Acest sistem este elementul cel mai spectaculos din interiorul modelului Range Rover Velar. Touch Pro Duo dispune de două ecrane tactile de înaltă definiţie, cu diagonala de 10 inchi fiecare, perfect integrate în spatele unor suprafeţe care devin vizibile, doar în momentul în care sunt iluminate. Aceste afişaje intuitive şi subţiri dau o notă avangardistă în acord cu linia exterioară a vehiculului.

Toate aceste calităţi sunt completate de funcţionalitatea modelului Range Rover Velar: volumul portbagajului este generos, atingând 673 de litri.

Range Rover Velar dispune de un sistem de tracţiune integrală sofisticat, suspensie pneumatică integrală, gardă la sol mare, de 251 mm (213 mm pentru suspensie cu arcuri elicoidale), adâncime maximă de traversare a vadului de 650 mm (600 mm pentru suspensie cu arcuri elicoidale) şi de gama completă de tehnologii Land Rover pentru controlul tracţiunii, care include Terrain Response 2 şi asistenţă la înaintarea în teren accidentat.

Motoarele diesel Ingenium, cu 4 cilindri, sunt disponibile în variantele de putere de 180 şi respectiv 240 CP şi se remarcă prin emisiile reduse de CO2 (142 g/km, conform normelor europene în ciclu combinat) şi prin cuplul de 500 Nm. Acestora li se alătură noul motor Ingenium, cu 4 cilindri, pe benzină, care dezvoltă o putere de 250 CP şi asigură o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în numai 6,7 secunde. Ulterior, pentru Range Rover Velar va fi disponibilă o versiune mai puternică a acestui motor, de 300 CP.

Motorul V6 diesel se remarcă prin cuplul extraordinar, de 700 Nm, care asigură acceleraţii şi performanţe excelente în teren accidentat. Motorul V6 pe benzină, supraalimentat, de 380 CP, îmbină performanţele extraordinare cu un sunet unic şi permite modelului Range Rover Velar să accelereze până la 100 km/h în numai 5,7 secunde şi să atingă o viteză maximă de 250 km/h (limitată electronic).

Cele două game de bază Velar şi Velar R-Dynamic cuprind fiecare nivelele de echipare Standard, S, SE şi HSE. De asemenea, clienţii pot comanda pachetele exterioare Black şi Luxury, care oferă o personalizare suplimentară. Dintre toate modelele Range Rover Velar, cel mai exclusivist este First Edition, disponibil pe toate pieţele, însă numai pentru o perioadă limitată de un an.

În primele şapte luni din 2017, pe piaţa românească au fost vândute 112 automobile Jaguar şi 683 de automobile Land Rover.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.