Canabis în valoare de 8 milioane euro, descoperit într-un camion cu numere românești Recomandat

Canabis în valoare de 8 milioane euro, descoperit într-un camion cu numere românești

Agenții brigăzii de poliție Sète, care efectuau controale pe autostrada A9, au oprit un camion care avea numere românești și venea din Spania. Camionul a fost îndrumat spre punctul de control Gigean (Hérault). Șoferul, de naționalitate spaniolă, a prezentat documente de transport care menționau 10 paleți de mărfuri fără să se precizeze natura acestora.


Agenții au procedat la controlul remorcii și au descoperit în partea de jos a acesteia zece cutii mari de placaj. Din 3 dintre ele, au extras 27 de valize care conțineau rășină de canabis. În total au fost confiscate 880,4 kg de droguri. Drogurile au fost estimate la o valoare de peste 8,3 milioane de euro pe piața ilegală de droguri. La finalul procedurii vamale, șoferul a fost predat serviciilor de poliție din Montpellier punându-se în custodia Parchetului din Montpellier. În 2020, poliția vamală franceză a confiscat mai mult de 88 de tone de stupefiante, inclusiv 60,32 tone de canabis (+ 15% față de 2019). Au mai fost confiscate 37 tone de marijuana (+ 91% față de 2019), potrivit surselor OFICIALE.


Această creștere a cantităii de droguri confiscate confirmă o tendință observată de câțiva ani. Marijuana permite organizațiilor criminale să înregistreze un profit mai mare decât canabisul
Totuși, canabisul (rășina și planta) rămâne cel mai confiscat drog din transportul terestru.
Rutele cele mai folosite de contrabandiști sunt cel mai adesea din Spania (rășină și iarbă), Belgia și Țările de Jos (iarbă). Ele cuprind cantități mici de droguri, transportate adesea pentru uz personal, cât și la cantități semnificative transportate în numele unor organizații criminale care acționează într-o logică de distribuție la nivel național. teritorial francez (cu vehicule grele de marfă și convoaie de vehicule), precum și în nordul Europei (Germania, Scandinavia, statele baltice etc.).
Traficul alimentează cel mai adesea rețelele locale sau regionale și contribuie la dezvoltarea economiei ilicite în anumite teritorii, deci e nevoie un grad ridicat de vigilență din partea serviciilor vamale.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.