Camionul unui șofer român a luat foc pe autostradă Recomandat

Camionul unui șofer român a luat foc pe autostradă

Șoferii care ciculau pe A7, în Germania, au observat, miercuri, la ora 12.55, un fum greu care venea dintr-un camion articulat. Ei au încercat frenetic să-i explice șoferului camionului că ceva nu este în regulă. Până la urmă, acesta, un român, a reacționat în ultima secundă, relatează portalul Osthessen News.

Șoferul român de 55 de ani își conducea camionul pe A7, în direcția intersecției Kirchheim, când alți șoferi încercau să-i atragă atenția prin gesturi că ceva nu e în regulă cu vehiculul său.

Dintr-odată, vede în oglinda retrovizoare că iese fum greu din remorca lui, fumul devine din ce în ce mai gros.

Oprește imediat semiremorca pe un spațiu destinat unui șantier, pentru că pe A7 se lucrează chiar acolo, nu există bandă de urgență. Așa că șoferul camionului își oprește vehiculul pe banda din dreapta.

Exact în acel moment, din spatele semiremorcii au izbucnit flăcări. Românul a reușit să prevină să se întâmple ceva și mai rău și a reacționat cu viteza fulgerului: a decuplat capul tractor și l-a dus mai departe, în siguranță.

În doar câteva minute, întreaga semiremorcă cu încărcătura ei a fost complet cuprinsă de flăcări. Românul transporta anvelope uzate, care urmau să fie reciclate în România.

Pompierii de la Homberg (Efze), Melsungen și Bad Hersfeld au fost nevoiți să blocheze complet A7 spre sud timp de trei ore, pentru a putea stinge incendiul.

Rezultatul: 17 kilometri de ambuteiaje. Banda din sens opus a trebuit, de asemenea, închisă temporar din cauza fumului puternic.

Flăcările s-au extins rapid la bariera de zgomot și la terasament. Zidul izolat fonic a fost distrus pe o porțiune de peste 50 de metri de incendiu.

Prejudiciul total: minim 200.000 de euro. Bariera de zgomot spartă va trebui demolată. Polițiștii au preluat ancheta, cauza incendiului este încă neclară, însă conform primelor constatări, oficialii presupun că de vină ar putea fi o defecțiune tehnică. Șoferul camionului nu a fost rănit.



schmitz gotha video


schmitz ecoflex video

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.