Camion cu 13 migranți descoperit de poliția de frontieră

Camion cu 13 migranți descoperit de poliția de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit, ascunși în interiorul compartimentului de marfă al unui autocamion, 13 cetăţeni sirieni. Bărbații au declarat că, destinația finală era Germania.

”La data de 30.01.2024, în jurul orei 14.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru a intra în țară, un cetățean turc, în vârstă de 33 de ani, aflat la volanul unui autocamion, înmatriculat în Turcia. Conform documentelor prezentate, șoferul transporta piese metalice pe ruta Turcia-Germania, având sigiliul vamal intact, aplicat de Turcia.

În baza analizei de risc și a planului comun de acțiune încheiat cu Direcția Regională Vamală, polițiștii de frontieră și lucrători din cadrul Biroului Vamal Calafat au procedat la desigilarea compartimentului de marfă al autocamionului, ocazie cu care au descoperit ascunse în interior treisprezece persoane de sex masculin”, se arată în comunicatul poliției.

În urma controlului corporal efectuat asupra persoanelor, au fost descoperite șase documente de identitate temporare pentru solicitanții de azil, emise de Republica Bulgaria.

Bărbații au declarat verbal că sunt cetățeni de origine siriană, în vârstă de 18, respectiv 59 de ani și aveau ca destinație finală Germania.

Cetățenii sirieni au fost preluați de reprezentanții Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun, iar față de șoferul turc a fost instituită măsura de nepermitere a intrării pe teritoriul României pentru o perioadă de 5 ani.


bratu swinger


VERSUS S03 E03

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.