Camion confiscat. Ducea lemne fără acte Recomandat

Camion confiscat. Ducea lemne fără acte

Miercuri, 8 martie, în urma inventarierii materialelor lemnoase de către delegații Gărzii Forestiere Suceava împreună cu lucrători din cadrul ocolului silvic Fălticeni, s-a constatat faptul că volumul încărcat pe mijlocul auto care a fost transportat fără avize de însoțire este de 17,684 mc lemn rotund rășinoase.

În urma unei acțiuni comune de control a circulației materialelor lemnoase desfășurată în seara zilei de 7 martie 2023, de către angajați ai Gărzii Forestiere Suceava împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava – Detașamentul Fălticeni, pe drumul forestier „ Bogățica”, ce face legătura între localitatea Bogata, comuna Baia, și localitatea Slătioara, comuna Râșca, a fost interceptat un camion care transporta materiale lemnoase – lemn rotund de esență rășinoase. Șoferul autoutilitarei și însoțitorul acestuia nu au putut prezenta documentele specifice de proveniență și transport aferente materialelor lemnoase transportate. Mijlocul de transport a fost condus la sediul ocolului silvic Fălticeni, unde a fost reținut în vederea stabilirii provenienței.

Întrucât cantitatea de lemn rotund rășinoase transportată fără documente de proveniență depășește volumul de 10 mc, fapta constituie infracţiune silvică. În acest sens a fost întocmit dosar penal de către polițiștii I.P.J. Suceava, procedându-se la confiscarea materialelor lemnoase în cauză, cu un volum de 17,684 mc lemn rotund rășinoase și o valoarea totală de 9.018 lei, precum și la imobilizarea autoutilitarei folosită la săvârșirea infracțiunii, a cărei valoare depășește 30.000 euro. De asemenea, vor fi continuate verificările în vederea stabilirii provenienței materialului lemnos confiscat.

(obiectivdesuceava)


TRANSPORTATORI ÎN CONSTRUCȚII EP.07


FORD TRUCKS 3000

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.