C5. Sorinel - lipit de scaunul de ministru Recomandat

C5. Sorinel - lipit de scaunul de ministru

COLOANA A CINCEA. Înțelegerea politică dintre PSD și PNL a fost clară. La schimbarea premierului, Ministerul Transporturilor trebuie să revină Partidului Național Liberal.

Însă, minune mare, brusc pare că pesediștii s-au răzgândit.
La insistențele lui Sorin Grindeanu, conducerea PSD dorește ca MT să rămână la ei.
Sorinel vrea să rămână șef peste Transporturi, zice el, de grija marilor proiecte începute.
El nu vrea sub nicio formă să fie mutat de pe scaunul de ministru.
În loc de concluzie: Oare vă mai aduceți aminte cum, noaptea, prin clădirea Guvernului, premierul de atunci Sorin Grindeanu ținea singur de scaun, când Liviu Dragnea îl alerga să își dea demisia? Evident că tot de dragul marilor proiecte nu voia să părăsească Guvernul!

Vasilică, "pretinul" lui Sorinel
În realitate, lucrurile nu stau deloc așa. Sorinel nu este deloc altruist, ci este direct și personal interesat, urmare a poziției de șef suprem de la un bănos minister.
Vă prezentăm un caz ale cărui încrengături de interese oculte duc direct la "dezinteresatul" actual ministru al Transporturilor.
"Cureaua de transmisie" pentru o parte din combinațiile lui Grindeanu este reprezentată de Vasile Sebastian Albulescu, prieten din copilărie, din același oraș, Caransebeș.
Acesta din urmă este cunoscut ca proprietar/acționar al grupului de firme Formin, cu interese declarate în exploatarea resurselor naturale.
Gurile rele da' bune spun că Albulescu dorea cu disperare, cu ani în urmă, să își vândă firma.
Cu utilaje învechite și cu datorii la ANAF, Vasilică cerea pe ea 500.000 de euro.
Dar, minune mare, odată ce Grindeanu a fost instalat ministru al Comunicațiilor, "Albulică" a găsit brusc un client pentru 50% din acțiunile firmei și nu pe sute de mii, ci pe multe milioane de euro.
În loc de concluzie: Vorba aceea, dom' ministru Grindeanu împărțea licențe cui trebuia!

"Santa" Klaus is coming to town
Cu banii obținuți din vânzarea firmei, Vasilică a cumpărat, printre altele, Palatul Suter, "Hotel Boutique de 5 stele", de lângă Parcul Carol. Aici își petrece timpul și pune la cale combinațiile o gașcă importantă a prietenilor lui Sorinel.
Printre aceștia se regăsește Klaus Bleckenwegner, bun prieten și partener de combinații cu Vasilică.
"Santa" Klaus a fost o bună perioadă de timp director la firma austriacă Porr Construct.
De când Sorinel s-a așezat pe scaunul de ministru al Transporturilor, Porr Construct a primit de la CNAIR contracte în valoare totală de, țineți-vă bine, 2,7 miliarde lei.
De la CFR, în mandatul lui Grindeanu, Porr a primit numai un "contrăcțel" în valoare de aproximativ 500 milioane de lei.
Porr Construct a obținut cel mai mare contract de la CNAIR pe data de de 15 decembrie 2022 și este în valoare de 2,1 miliarde lei. Rețineți data!
Din aprilie 2022, "Santa" Klaus a plecat, de la Porr, la o altă firmă austriacă activă pe piața românească, Swietelsky, tot pe o poziție de top management.
Până la această mutare, Swietelsky a obținut de la CNCF CFR SA cinci contracte în valoare totală de aproximativ 140 de milioane de lei. Dar odată cu "Santa" Klaus, la firma austriacă a venit Crăciunul!
Pe 16 decembrie 2022, Swietelsky a înhățat un contract de peste 150 de milioane de lei, care nici măcar nu este de construcție de linii de cale ferată, ci doar de reparație și întreținere.
Adică, printr-un singur contract, firma austriacă a obținut mai mult decât prin celelalte cinci, care includeau și construcții de linii.
În loc de concluzie: Mare noroc le-a adus "Santa" Klaus angajatorilor săi! A fost la Porr Construct, i-a umplut de contracte cu MT! A plecat la Swietelsky și, brusc, valoarea contractelor înhățate a explodat!

Sarabanda coincidențelor
Nu putem bănui că există vreo legătură între faptul că "Santa" Klaus își petrece timpul la hotelul "butic de incintă" Suter, împreună cu bunul său prieten Albulescu.
Evident că, deși Vasilică și Sorinel sunt cei mai buni prieteni, între ei nu există nicio legătură!
Sorin Grindeanu a fost chemat la DNA pe 17 ianuarie 2023.
Poate că, în timpul unor "plimbări" de acest tip, "ministresul" ar trebui să dea explicații și despre această încrengătură, despre care, în mod evident, nu știe nimic.
Până unde poate merge ipocrizia unui demnitar român?! În luna decembrie 2022, "grindeanul" declara cu emfază și "profund patriotism" că unitățile din subordinea MT își mută conturile din băncile austriece.
În loc de concluzie: În tot acest timp, prin CNAIR și CFR, Sorinel le acorda firmelor austriece Porr și Swietelsky cele mai mari contracte pe care le-au avut în România. "Curat murdar"!

Genul programului: PAMFLET!
Coloana a cincea este o rubrică de pamflet și trebuie tratată ca atare.
Le mulțumim tuturor prietenilor noștri care ne sprijină cu informații de calitate premium.
Îi rugăm pe toți cei care vor să ne trimită informații, documente, fotografii sau videoclipuri să ne contacteze prin e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.