C5. Barbier - viitorul director general adjunct, responsabil cu "cina pe cerul" CNAIR Recomandat

C5. Barbier - viitorul director general adjunct, responsabil cu "cina pe cerul" CNAIR

COLOANA A CINCEA. E clară! E hotărâtă! Ovidiu Barbier a început "inspecțiile" la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și la Ministrul Transporturilor pentru a-i anunța pe toți angajații că, începând de luni, el va fi noul director general adjunct al companiei de drumuri.

Barbier susține sus și tare că mai este doar o mică formalitate: decizia de numire a lui în funcție va fi votată în Consiliul de Administrație a CNAIR din data de 11 octombrie 2021, de la ora 11.00. El le dă tuturor și lista cu cei care îl susțin și care le-au dat deja un ordin verbal celor din CA al CNAIR să îl voteze.
Barbier se mândrește cu susținerea pe care o primește de la fostul trio BVB, care a fost strivit de mânia fostului președinte Traian Băsescu: Berceanu-Videanu-Blaga.
Apoi, nu este uitat de pe listă nici Florin Roman, vicepreședintele Camerei Deputaților și lider al grupului parlamentar al PNL.
Barbier spune că a avut mai multe discuții cu Lucian Bode, fost ministru al Transporturilor, și că acesta este foarte încântat de viitoarea lui numire pe funcția a doua din CNAIR.
Nu au fost uitate nici relațiile cu Rareș Bogdan, actualul vicepreședinte al PNL, dar și cu Mădălin Stan, cu afaceri în construcția de drumuri și proprietar al site-ului puterea.ro, fost colaborator apropiat al "regelui cu dinții de asfalt" Nelu Iordache.
În fine, potrivit lui Ovidel, rolul de a-l propune oficial, în ședința de luni a CNAIR, îi revine lui Cristian Pistol, proaspăt numit pe funcția de director general. Potrivit viitorului director general adjunct, "Piștol" este la mâna "Bărbierului".
Cei doi au avut o discuție, vineri, 1 octombrie 2021, și "Bărbieruș" i-a reamintit lui "Pistolaș" despre episodul concursului pentru funcția de director al Direcției Implementare Proiecte.
Oviduș se laudă că el ar fi aranjat ca, la acel concurs, postul să fie luat de "Cum-e-Cîțu-și-Piștolul". Dacă inițial exista doar obligativitatea unui dosar de eligibilitate și o probă scrisă, prin intervenția "creatoare" a lui Ovidiu "Bombardier" s-a introdus și o probă scrisă, dar și o probă de limbă engleză. Știa toată lumea că Sorin Scarlat stătea beton la capitolul dosar, pentru că avea o experiență extrem de solidă în comparație cu "Piștolarul", dar că nu știe deloc engleză.
Pentru aceasta, Cristian Pistol îi este "dator vândut", susține Barbier!
Acesta din urmă se laudă că se întoarce la luni la CNAIR pentru a conduce campania, pentru că oamenii din PNL i-au dat lui mandat, și că Pistol va rămâne doar de fațadă, dar nu pentru mult timp!
Și, ca totul să fie bine înțeles, Barbier a început să sune și pe la firmele care au contracte cu CNAIR, să îi cheme pe oamenii de acolo la discuții pentru că el va conduce compania.
Se pare că Oviduș are nevoie urgentă de bani pentru a scăpa de o serie de creditori pentru o serie de "neîmpliniri" din "mega-afacerea" personală "Dinner in the Sky". Foarte pe scurt, Barbier îi ridică pe clienți cu o macara la înălțime și acolo le servește cina. Se pare însă că, în această vară, afacerea nu i-a prea mers, după ce o serie de sponsori s-au retras în ultimul moment. Așa că, dacă nu reușește să își plătească urgent datoriile, "Bărbierul" riscă să nu mai servească el "dinner-ul", ci să devină el însuși cina!
Între timp, Oviduș a fost scos și din Maxidesign, o firmă care deținea, la un moment dat, o dubioasă exclusivitate pentru calculul rezistenței unor poduri pentru aprobarea unor transporturi speciale și agabaritice.
El le spune cunoscuților că, după ce a fost dat afară din CNAIR, a încercat să se întoarcă la Maxidesign, dar că s-ar fi lovit de rezistența asociatului lui de atunci Daniel Marin. Acesta din urmă care i-ar fi cerut să returneze o sumă de bani, vreo 200.000 de lei, pe care i-ar fi scos din firmă fără acordul asociatului, adică mai mult sau mai puțin legal.
Daniel Marin neagă această variantă. El spune că între el și Barbier ar fi fost un simplu "divorț". "Am fost asociați 20 de ani de zile și am cumpărat acțiunile de la el printr-un contract de cesiune înregistrat la Registrul Comerțului. El a vrut să vândă acțiunile, eu le-am cumpărat.", ne-a declarat în exclusivitate Daniel Marin.
Oficial, la 15 zile după ce a fost numit în CA al CNAIR, la începutul anului 2020, Barbier și-a vândut părțile sociale cu un preț „simbolic” asociatului său.
Ovidel a reușit să ajungă director general adjunct al CNAIR în mandatul de director general al Marianei Ioniță. Nu a rezistat mult pe funcție. Fostul ministru Cătălin Drulă a decis să îl dea afară din companie, după ce la el au ajuns o serie de informații, imposibil de verificat, despre relațiile "prea strânse" ale lui Barbier cu o serie de firme din "ograda" CNAIR.
Mariana Ioniță i-a promis atunci că îl va păstra pe funcția de consilier al ei, dar nu s-a ținut de promisiune.
În loc de concluzie: CNAIR ar putea beneficia din plin de experiența horeca a lui Ovidiu Barbier! Mai întâi, ar putea să îi ridice pe toți șefii corupți din companie la o cină "romantică" pe macara și să le dea drumul de la înălțime.
În varianta a doua, mai puțin spectaculoasă, "Bombardier" ar putea organiza o trupă de teatru la CNAIR și să pună în scenă piesa de succes "Dineu cu proști".

Genul programului: PAMFLET!
Coloana a cincea este o rublică de pamflet și trebuie tratată ca atare.
Le mulțumim tuturor prietenilor noștri care ne sprijină cu informații. Îi rugăm pe toți cei care vor să ne trimită informații, documente, fotografii sau videoclipuri să ne contacteze prin e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.