Au înșelat cu un milion de lei zeci de firme de transport, cărora nu le-au plătit serviciile prestate Recomandat

Au înșelat cu un milion de lei zeci de firme de transport, cărora nu le-au plătit serviciile prestate

Trei bărbaţi din judeţul Bihor sunt cercetaţi penal, fiind suspectaţi că, folosind două societăţi comerciale care intermediau servicii de transport, au înşelat cu aproape un milion de lei aproape 50 de transportatori. Firmele folosite de cei trei au primit de la beneficiarii serviciilor de transport sumele datorate de aceştia, însă nu au plătit banii celor care au asigurat transporturile.


”Din cercetări, a reieşit că, în perioada mai 2021 – noiembrie 2022, cele trei persoane fizice, de 22, 44 şi 52 de ani, reprezentante ale celor două societăţi comerciale, ar fi postat anunţuri pe o platformă online, specializată în plasarea de comenzi de transport, manifestându-şi disponibilitatea de a intermedia servicii de acest tip. Ulterior, reprezentanţii societăţilor intermediare ar fi angajat efectuarea de transporturi de către un număr de 49 de societăţi comerciale specializate, din mai multe judeţe, fără însă a efectua plata serviciilor prestate de către acestea şi şi-ar fi însuşit, în total, 958.556 de lei”, informează, marţi, Poliţia judeţeană Bihor.

Anchetatorii au constatat că activitatea infracţională era coordonată din umbră de bărbatul de 44 de ani. Acesta folosea cele două societăţi în calitate de firme intermediare în servicii de transport, având istoric şi bonitate în relaţie cu partenerii, ceea ce a conferit credibilitate în relaţia cu partenerii comerciali.

”Ulterior, reprezentaţii celor două societăţi au acţionat cu rea-credinţă, în sensul că nu au mai achitat serviciile contractate, deşi au încasat de la societăţile beneficiare finale contravaloarea serviciilor de transport. Astfel, au indus în eroare cele 49 de societăţi comerciale de transport, care au efectuat efectiv transporturile, cauzându-le un prejudiciu total de 958.556 de lei”, precizează sursa citată.

Luni, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au descins la sediile firmelor, dar şi la locuinţele celor trei, făcând şase percheziţii domiciliare în Oradea şi în comunele Sârbi şi Hidişelu de Sus.

În urma administrării probatoriului, bărbatul de 22 şi cel 44 de ani au fost reţinuţi, ulterior pe numele suspectului care ar fi coordonat întreaga afacere fiind emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.


VERSUS S03E01


SCHMITZ CARGOBULL S.KOE IN ROMANIA

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.