Atenționare. Controale la granița dintre Danemarca și Germania

Atenționare. Controale la granița dintre Danemarca și Germania

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care doresc să călătorească pe teritoriul Regatului Danemarcei cu privire la decizia de prelungire a controalelor la frontiera danezo-germană până la data de 12 noiembrie.


În aceste condiții, toate persoanele care călătoresc pe rutele maritime (ferry-boat) și terestre (rutiere și feroviare) dinspre Germania în Danemarca trebuie să facă dovada posesiei unui act de identitate valabil, cerința fiind obligatorie și pentru persoanele care tranzitează Danemarca spre Suedia.

De asemenea, autoritățile de la Copenhaga avertizează și asupra riscului întârzierilor la transportul feroviar, maritim și rutier (autobuze) din cauza obligativității verificării actelor de identitate ale pasagerilor.

MAE subliniază că persoanele care nu prezintă acte de identitate valabile sau refuză controlul autorităților daneze vor fi oprite de la tranzitul în Danemarca și recomandă cetățenilor români să se asigure că dețin în permanență asupra lor, pe timpul călătoriei în această țară, un act de identitate valabil (pașaport sau carte de identitate națională).

Ministerul informează că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Copenhaga +4539407177, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Copenhaga + 45 27 35 55 37.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://copenhaga.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță", care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.