Asociațiile de transport și logistică din Europa de Nord solicită prelungirea perioadei de tranziție post-Brexit Recomandat

Asociațiile de transport și logistică din Europa de Nord solicită prelungirea perioadei de tranziție post-Brexit

Un Brexit „fără acord” - au explicat ei - ar avea consecințe dezastruoase pentru tansportul rutier care s-ar adăuga la criza dramatică declanșată de Covid-19 ".

Șapte asociații de transport și logistică din Europa de Nord solicită ca perioada de tranziție de la sfârșitul termenului de ieșire a Regatului Unit din Uniunea Europeană ar trebui să fie extinsă, întrucât activitatea companiilor de transport suferă după impactul epidemieid e coronavirus. Și așa se așteaptă ca, urmare a pandemiei, sectorul să fie lovit de o criză fără precedent, scrie informare.it.

În prezent, 31 decembrie este data la care expirară perioada de tranziție, dată până la care Regatului Unit și al UE trebuie să negocieze modalitatea de seprare. Asociațiile FNTR (Franța), BGL (Germania), NLA (țările scandinave), TLN (Olanda), Febetra (Belgia), ZMPD (Polonia) și FinMobility (Finlanda), se tem că perioada de tranziție se poate încheia fără a se ajunge la un acord între părți. Asta ar avea consecințe dezastruoase care s-ar adăuga la criza dramatică declanșată de Covid-19.

Cele șapte asociații au amintit că toate companiile pe care le reprezezintă sunt în principal întreprinderi mici și mijlocii care au nevoie de predictibilitate și de un timp necesar pentru pregătirea fazei post-Brexit, ceea ce va duce la costuri suplimentare pe care aceste companii vor trebui să le facă față.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.