ARESTAȚI PENTRU CĂ CEREAU MITĂ UN DOLAR DE LA ȘOFERII DE CAMION Recomandat

ARESTAȚI PENTRU CĂ CEREAU MITĂ UN DOLAR DE LA ȘOFERII DE CAMION

Singapore a reținut doi muncitori migranți chinezi care solicitau mită de un dolar de la șoferii de camioane.

Șoferii de camioane s-au plâns de mai multe ori că li se cerea o „taxă”, în schimbul asigurării că nu vor fi întârzieri la încărcarea și descărcarea vehiculelor, anunță BBC.
Dacă vor fi condamnați, Chen Ziliang, 47 de ani, și Zhao Yucun, în vârstă de 43 de ani, sunt pasibili de o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare și o amendă de 100.000 de dolari.
Ambii muncitori se presupune că au comis infracțiunea în timp ce lucrau la Cogent Container Depot.
Singapore se mândrește cu reputația sa de a fi una dintre țările cel mai puțin corupte din lume.
Biroul de Investigații privind practicile de corupție din Singapore a precizat că toți angajații din țară sunt așteptați să lucreze "în mod corect".
"Chiar dacă suma de mită este extrem de mică, de 1 $, fapta contează", a spus agenția. "Mita de orice fel nu va fi tolerată."
Națiunea insulară se situează în mod constant printre țările cel mai puțin corupte din lume, fiind pe locul șase la indicele de percepție a corupției - Transparency International's 2017 Corruption Perception Index.

*Ce se întâmplă în România
Dacă muncitorii chinezi cereau un dolar de camion, vameșii români au pretins 500 de dolari de camion. În 2010, aproximativ 1.500 de euro au dat şpagă cei de la AC/DC în vama de la Nădlac ca să treacă graniţa în Ungaria cu cele 29 de camioane cu echipamente. Iniţial drumarii le-ar fi cerut câte 500 de euro de camion. Reprezentanţii legendarei trupe care a concertat la Bucureşti au depus, atunci, o plângere la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. „S-a discutat pe seama rovinietei. Angajaţii au cerut rovinieta, ei au dat-o, dar apoi angajaţii au cerut rovinietele şi din timpul şederii în ţară, ceea ce nu era legal. Pentru că nu au avut documentele, angajaţii au cerut o sumă de bani ca să îi lase să plece. Din plângere reiese că li s-ar fi cerut câte 50 de euro pentru fiecare dintre cele 29 de camioane”, a declarat fostul director al CNADNR, Dorina Tiron.
Ultimele informaţii au arătat că angajaţii de la Compania de Drumuri au cerut iniţial câte 500 de euro pentru fiecare din cele 29 de autocamioane ale trupei rock, adică 14.500 de euro pentru tot transportul. Străinii au spus că e o sumă mult prea mare. A urmat o rundă de negocieri, în care s-a stabilit ca şpaga să fie de doar 1500-2000 de euro pentru întregul transport. Drumarii s-au mulţumit şi cu atât.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.