ANALIZĂ Un șofer român de camion câștigă 2.800 euro/lună în Vest Recomandat

ANALIZĂ Un șofer român de camion câștigă 2.800 euro/lună în Vest

Necesarul de personal în transporturi a fost în creştere anul trecut, pe fondul avansului comerţului online şi al sporirii activităţii economice, ceea ce a generat şi creşteri ale salariilor şoferilor profesionişti, potrivit unei companii de recrutare în domeniu.

"Anul 2022 a fost unul în care piaţa de recrutare a evoluat, pe seama trendului încă în creştere al comerţului online, în principal ca efect al evoluţiei din perioada pandemiei, dar şi a creşterii activităţii economice, în general. Drept urmare necesarul de personal în transporturi a fost în creştere, ceea ce a generat şi creşteri ale salariilor şoferilor profesionişti. Astfel, valoarea salariului mediu lunar obţinut de un şofer român angajat  pentru companiile din Europa de Vest a crescut la valori medii de aproximativ 2800 euro, în creştere raportat la anul 2021, când media era în jurul valorii de 2200 euro, potrvit unri analize.

"Piaţa transporturilor, la nivel european, a cunoscut o contracţie în primele luni ale anului 2023, aspect care s-a resimţit şi în piaţa muncii din domeniul transporturilor. Companiile au avut pe masă mai multe CV-uri ale unor şoferi în căutare de loc de muncă, ceea ce a dus, implicit la o stabilizare a salariilor. Aceasta după ce, în 2022, acestea crescuseră considerabil, iar trendul părea că s-ar putea menţine. Abia în luna aprilie am putut observa o revenire a cererii pentru şoferi profesionişti, semn că volumul de mărfuri transportate este din nou în creştere. Practic, punând sub lupă întreaga perioada de început de 2023, putem spune că a avut loc o corecţie atât în piaţa de transporturi, cât şi în cererea aferentă de resursă umană", a potrivit aceleiași analize.

Principalele solicitări ale şoferilor profesionişti la interviul de angajare rămân cele legate de pachetele salariale oferite, respect, seriozitate, condiţii de muncă bune, care să se adauge unui salariu bun, calculat transparent şi plătit la timp. În plus, aceştia devin din ce în ce mai selectivi şi când vine vorba de condiţiile de lucru. Astfel, şoferii solicită ca activitatea să fie desfăşurată pe camioane cât mai noi, care să ofere siguranţă în timpul condusului şi ergonomia postului de lucru.


VERSUS S03E01


SCHMITZ CARGOBULL S.KOE IN ROMANIA

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.