ALERTĂ Rusia a atacat pe scară largă Ucraina. Prețul barilului de petrol a ajuns la 100 dolari în câteva ore Recomandat

ALERTĂ Rusia a atacat pe scară largă Ucraina. Prețul barilului de  petrol a ajuns la 100 dolari în câteva ore

UPDATE. Bursele din toată lumea au intrat pe roșu. Prețul barilului de petrol a crescut la 100 de dolari.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat joi că Rusia a efectuat lovituri cu rachete asupra infrastructurii ucrainene şi poliţiei de frontieră a ţării şi că explozii au fost auzite în multe oraşe.

Traficul la ieșirea din Kiev este aproape blocat. Un bulevard important din Kiev, cu patru benzi, este asaltat de mașini care încearcă să părăsească orașul. Sirenele de aviație au fost auzite declanșându-se în capitala ucraineană Kiev, la câteva momente după ce președintele Volodymyr Zelensky a anunțat legea marțială în țară.

Centrele militare ucrainene de comandă din oraşele Kiev şi Harkov au fost atacate cu rachete, a relatat site-ul de ştiri Ukrainska Pravda, care a citat joi o oficialitate din cadrul Ministerului de Interne ucrainean, potrivit Reuters.

Martori din Harkov, citaţi de Reuters, au auzit o serie de explozii la scurt timp după ce Rusia a anunţat declanşarea unei operaţiuni militare în Ucraina.

Potrivit AFP, explozii puternice au fost auzite joi la Kiev, Odesa, port la Marea Neagră, în sudul Ucrainei, şi în estul ţării. În capitală, cel puţin două explozii au fost auzite în centrul oraşului dis-de-dimineaţă, urmate de sunetele sirenelor şi al ambulanţelor.

În schimb, Reuters - care citează agenţia de presă rusă Interfax - relatează că trupe ruseşti au debarcat în Mariupol şi în Odesa.

Președintele rus Vladimir Putin a avut un discurs joi dimineață, în jur de ora 5.30 (4.30 ora României), în care a declarat că „toate analizele arata că confruntarea Rusiei cu aceste forțe este de neevitat”.

„Am luat decizia pentru o operaţiune militară”, a spus Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin a cerut armatei ucrainene „să depună armele” şi a promis să contracareze orice interferenţă străină în operaţiunea rusă în Ucraina.

„Planul nostru nu este să ocupăm Ucraina”, a mai spus Putin.

Operațiunea militară a Rusiei pare una completă, cu atacuri de artilerie, atacuri aeriene și debacarea forțelor ruse în Odesa și Mariupol. Operațiunea militară a început chiar în timpul unei ședințe a Consiliului de Securitate al ONU.

Relatările jurnaliștilor și ale martorilor oculari, așa cum reies din postările de pe rețelele sociale, sugerează ca armata rusă atacă Ucraina simultan din nord, est și sud. Corespondentul The Guardian la Kiev, Luke Harding, citează comandamentul armatei Ucrainei care susține ca rușii ataca ținte militare.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.