Al treilea protest cu camioane în Germania împotriva companiilor de transport din Est Recomandat

Al treilea protest cu camioane în Germania împotriva companiilor de transport din Est

Neckarsulm. BLV-pro-Initiative a lansat un apel pentru realizarea celui de-al treilea protest cu camioane la Berlin.

Acest lucru este planificat pentru 25 și 26 martie 2021. Demonstrația are ca scop conștientizarea politicienilor cu privire la nemulțumirile din industria transporturilor, potrivit unui comunicat de presă citat de https://www.verkehrsrundschau.de/.
În mod specific, inițiativa BLV-pro solicită crearea unor condiții de concurență echitabile în sectorul transporturilor și stabilirea unor controale stricte în ceea ce privește respectarea regulilor de cabotaj și de odihnă de către toți participanții la piață. Potrivit FSVO, Pachetul de mobilitate este un prim pas în direcția corectă, dar nu funcționează așa cum a fost anunțat. Efectele vizibile nu sunt de așteptat înainte de anul 2025 și numai dacă nerespectarea normelor din Pachetul Mobilitate va fi monitorizată și pedepsită.
Un purtător de cuvânt al inițiativei a declarat: „Controalele anterioare au dat o imagine alarmantă: aproape 40% din toate camioanele verificate au încălcat regulile de cabotaj, iar companiile noastre mici și mijlocii nu vor mai putea supraviețui pe această piață ruinată de distorsiunile actuale, de concurența neloială (a companiilor din Est, n.red.). În consecință, industria va avea pierderi”.
Potrivit FSVO, doar controlele repetate făcute camioanelor din trafic pot clarifica situația pieței. În plus, expeditorii de marfă sunt puternic împovărați de creșterea prețurilor la motorină și de introducerea taxei pe CO2.
În 2020, au avut loc două proteste ale companiilor de transport, șoferilor de camioane și altor părți implicate în industria transporturilor. Pe 19 iunie 2020 a avut loc, în Germania, un protest al transportatorilor asupra concurenței neloiale făcută de firmele de transport din Eropa de Est pe care le acuză de dumping social.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.