A vrut să intre în România pe osia unei semiremorci Recomandat

A vrut să intre în România pe osia unei semiremorci

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au depistat doi cetățeni străini, care în mod fraudulos au încercat să intre pe teritoriul României.

Unul dintre aceștia se afla ascuns pe osia unei semiremorci, iar cel de-al doilea a fost observat deplasându-se pe jos dinspre Bulgaria spre România.

Persoanele în cauză au fost preluate de către autoritățile de frontieră bulgare, în vederea continuării cercetărilor.

În data de 07.01.2022, în jurul orei 19.45, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, pe sensul de intrare în țară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetățean turc, în vârstă de 41 de ani, care conducea un autocamion. Conform documentelor, şoferul transporta ambalaje din carton, pe ruta Turcia – Marea Britanie.

La efectuarea controlului mijlocului de transport a fost descoperită ascunsă, pe osia semiremorcii, o persoană de sex masculin.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit că bărbatul depistat este cetățean afgan în vârstă de 18 de ani. Acesta a declarat autorităților faptul că s-a urcat pe osia autocamionului, în timp ce se afla în Turcia, fără ca șoferul să aibă cunoștință despre acest aspect.

Tânărul nu deținea documente de identitate asupra sa și intenționa să ajungă în Germania.

De asemenea, în cursul acestei nopți, în jurul orei 01.15, politiștii de frontieră aflați în serviciu pentru supravegherea frontierei de stat au observat o persoană care se deplasa pe jos dinspre Bulgaria spre România.

În urma interceptării acesteia, pe Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că persoana în cauză este o femeie din Siria, în vârstă de 37 ani. Aceasta a declarat autorităților faptul că a călătorit din Turcia până la intrarea în țara noastră, într-un autoturism, condus de către un cetățean străin.

De asemenea, în cadrul verificărilor efectuate, a fost identificat mijlocul de transport precum și șoferul acestuia,un cetățean suedez, în vârstă de 43 ani. Cei doi străini intenționau să ajungă în Suedia.

Polițiștii de frontieră au procedat pentru fiecare situație expusă mai sus, la întreruperea călătoriei străinilor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, aceștia, șoferii precum și cele două mijloace de transport, au fost preluați de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.