A fost portar la campioana CFR, iar acum e șofer de camion Recomandat

A fost portar la campioana CFR, iar acum e șofer de camion

Sabin Pâglișan, 52 de ani, fostul portar de la CFR Cluj, Universitatea Cluj și Gloria Bistrița, pe teren la un moment istoric din evoluția „feroviarilor”, promovarea din 2004, locuiește de ani buni în Germania, acesta părăsind Clujul natal în urmă cu șapte ani pentru a căuta un trai mai bun printre străini.


În sezonul 2003-2004, își făcea apariția în prima ligă clubul ce avea să devină cel mai titrat din fotbalul românesc în următoarele două decenii. În urmă cu 20 de ani, cu Aurel Șunda pe bancă, CFR Cluj revenea în „A” după decenii în șir de navigat prin ligile inferioare.

În campania ce a consfințit promovarea, titularul dintre buturile clujenilor a fost Sabin Pâglișan, un nume care se identifică în totalitate cu istoria CFR-ului, el evoluând pentru „feroviari” și în perioada 1992-1997, în Liga 2 și în Liga 3.
Gazeta Sporturilor a discutat cu Sabin Pâglișan, la 20 de ani distanță de la momentele în care era „îngerul păzitor” al CFR-ului. Ce mai face astăzi fostul goalkeeper?

„Sunt în Germania de 7 ani, undeva la 30 de kilometri de Mainz. Mai vin în România doar când am concediu. Lucrez la o firmă de transport marfă, pe TIR, pentru niște oameni foarte faini. Patronii sunt nemți 100%.

Avem un program de lucru OK, sâmbăta și duminica suntem acasă. Duminica mai și joc un fotbal aici, în liga a 10-a. Mai stau maximum un an de zile și mă întorc acasă”, ne-a povestit fostul goalkeeper, a cărui longevitate provoca glume în tribunele din România acum 15 ani.

Pâglișan și-ar dori să profite de turneul final desfășurat în Germania pentru a urmări live, din tribune, prima reprezentativă a României. „Să vedem cum stăm cu biletele”, a mărturisit Pâglișan. „Tricolorii” vor juca la EURO 2024 în München, Köln şi Frankfurt.

Povestea pe larg AICI


STAREA TRANSPORTURILOR - RADU DINESCU


VERSUS SO3E04

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.