A fost găsit al doilea autoturism care a căzut în Olt de pe platforma unui camion

A fost găsit al doilea autoturism care a căzut în Olt de pe platforma unui camion

Pompierii au găsit joi, în râul Olt, al doilea autoturism căzut în apă de pe platforma unui TIR care s-a răsturnat, în cursul nopţii de miercuri spre joi, la Brezoi, pe DN7, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, Cătălin Popescu.

În urma accidentului, şoferul autotrenului şi ajutorul acestuia au fost transportaţi la spital, iar două maşini de pe platforma TIR-ului au căzut în râu.

Poliţiştii au stabilit, după primele cercetări, că în accident a fost implicat numai TIR-ul care transporta pe o platformă autovehicule, nefiind implicat şi un alt autovehicul, deoarece nu au fost descoperite urme care să ateste existenţa unei alte maşini, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea.

"Din primele cercetări efectuate la faţa locului nu există suspiciuni că ar mai fi fost un alt autoturism implicat, nu au fost descoperite urme care să ateste existenţa unui alt autoturism, însă poliţiştii cercetează toate ipotezele", au informat, joi, reprezentaţii IPJ Vâlcea.

Pompierii au început, la scurt timp după accident, căutări cu barca şi cu o echipă de scafandri în râul Olt, pentru găsirea autoturismelor căzute în apă.

Potrivit lui Cătălin Popescu, unul dintre autoturismele căzute de pe platformă a fost scos din apă, iar al doilea va fi ancorat la o macara cu ajutorul scafandrilor şi urmează să fie scos din apă.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Vâlcea, Cătălin Udrea, accidentul s-ar fi produs pe fondul oboselii, astfel că şoferul TIR-ului ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a intrat în parapetul de beton şi s-a răsturnat.

"La ora 00,18, pe DN7, la km 206+500m, la Brezoi, conducătorul unei autoutilitare de transport vehicule, un bărbat de 27 de ani, din Argeş, ce se deplasa pe sensul de mers Sibiu - Vâlcea, pe fondul oboselii, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, a distrus parapetul din beton şi s-a răsturnat în râul Olt, în partea stânga a direcţiei sale de deplasare. Atât conducătorul autoutilitarei cât şi pasagerul au fost transportaţi la o unitate spitalicească în vederea acordării de îngrijiri medicale. Din cele opt autoturisme care erau transportate de platformă au mai fost descoperite doar şase, două dintre acestea ajungând în râul Olt. De asemenea, din discuţiile purtate cu martorii oculari, înainte să părăsească partea carosabilă, autoutilitara ar fi acroşat un alt autoturism ce circula din sensul opus, care, la rândul lui, ar fi ajuns în râul Olt. La faţa locului, militarii ISU şi scafandrii efectuează activităţi de căutare. Până în momentul de faţă a fost descoperit şi scos doar un autoturism din cele căzute de pe platformă. Traficul nu este afectat", a precizat reprezentantul IPJ Vâlcea.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.