7 morți într-un accident provocat de un șofer de camion, arestat de 17 ori și condamnat de 9 ori Recomandat

7 morți într-un accident provocat de un șofer de camion, arestat de 17 ori și condamnat de 9 ori

Lincoln Clayton Smith, un șofer profesionist, de 52 de ani, din North Highlands, California, a fost acuzat de conducere sub influența unor substanțe toxice, conducere imprudentă, șapte capete de acuzare de ucidere din culpă de gradul doi și trei capete de acuzare de agresiune de gradul trei, relatează site-ul televiziunii KPTV, din Portland, Oregon.

Smith a fost trimis în judecată vineri după-amiază, 19 mai, la o zi după ce a provocat un accident cu 7 morți și 4 răniți, și a fost reținut fără cauțiune în închisoarea din comitatul Marion. Potrivit poliției, Lincoln Clayton Smith conducea un camion cu o remorcă pentru animale pe autostrada I-5, în Oregon. În jurul orei 14.00, joi, lângă zona de odihnă Santiam, camionul „a părăsit carosabilul” spre dreapta. Autocamionul condus de Smith a lovit o dubă Ford care transporta 11 persoane și a izbit-o într-un alt camion parcat.

Șase persoane din dubă au fost declarate moarte la fața locului, iar o altă persoană a murit după ce a fost transportată de urgență cu elicopterul la spital. Încă patru persoane din autoutilitară au fost rănite și transportate cu ambulanța la centre medicale din regiune. Potrivit declarațiilor familiilor în instanță, victimele erau toate muncitori imigranți la o fermă.

În instanță a vorbit fiica unei femei care a supraviețuit cu răni grave accidentului, dar și soțul unei femei ucise, care era mama unui băiețel de un an. Bărbatul a izbucnit în plâns și judecătorul i-a strâns mâna atunci când și-a terminat declarațiile.

La prima înfățișare a lui Smith în fața tribunalului, vineri, procurorii au spus că a fost găsit drogat cu metamfetamine și a recunoscut că a consumat drogurile cu o zi înainte. Poliția a mai spus că a fost incoerent la locul accidentului, imediat după impact.

Smith are un cazier de 17 arestări și nouă condamnări anterioare, au spus procurorii. Judecătorul a decis să fie reținut fără posibilitatea de eliberare pe cauțiune. Următoarea sa apariție la tribunal este programată pentru 30 mai. Detectivii continuă să investigheze accidentul, a mai spus poliția.


SCHMITZ CARGOBULL S.KOE IN ROMANIA


ETC IVECO GALATI

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.