35 de șoferi de camion, neplătiți de două luni, victimele patronilor. Sunt sechestrați în hotel Recomandat

35 de șoferi de camion, neplătiți de două luni, victimele patronilor. Sunt sechestrați în hotel

După o acţiune coordonată a serviciilor de inspecţie în colaborare cu poliţia federală şi procuratura, peste 35 de şoferi bulgari au rămas blocaţi la Tessenderlo. Poliția a sechestrat camioanele.

După o zi întreagă de audieri, toate camioanele Kumas Trans au fost confiscate, iar șoferii au fost plasați într-un hotel din apropiere.

Șoferii la capătul răbdării

Sindicatul BTB-ABVV a fost contactat duminică după-amiază de unul dintre șoferii care vorbea puțin engleză. Ne-a spus că dimineața serviciile de inspecție și poliția au făcut o percheziție la sediul companiei unde erau parcate și camioanele lor. Președintele Frank Moreels BTB-ABVV: „Toți șoferii își făceau odihnă de weekend în Tessenderlo, când au fost s-au blocați. Camioanele lor au fost confiscate și nu mai pot lucra. Sunt la capătul puterilor pentru că nu au bani sau vehicule pentru a lucra sau a se întoarce în Bulgaria”. 

Fără plată timp de două luni

Toți șoferii au spus BTB-ABVV aceeași poveste. Ei vin aici cu camionul lor bulgar sau cu propria mașină dacă trebuie să conducă un camion belgian. Fiecare șofer are un contract semnat în Bulgaria, în timp ce angajatorul său activează aici, în Belgia. Compania de transport are o singură căsuță poștală în Bulgaria. Aproape toți mai au de primit două luni de salariu. Este un caz tipic de dumping social, exploatare și fraudă. Șoferii sunt exploatați de un angajator belgian necinstit care concurează cu colegii săi de bună credință. Transportatorul belgian poate oferi tarife mai mici doar pentru că organizează acest dumping social și fraudă, scrie presa belgiană.

 

solidaritate europeană
BTB-ABVV îi va ajuta pe șoferii blocați, eventual ajutându-i să-și găsească un loc de muncă decent sau repatriându-i. Frank Moreels: „Contactăm colegii noștri de la sindicatul bulgar al transporturilor și ETF-ul Federației Europene a Transporturilor pentru aceasta. În plus, vom sesiza problema Auditorului European al Muncii (ELA).” ELA se poate asigura că serviciile de inspecție bulgare pot face reclamații împotriva companiei din Bulgaria. BTB-ABVV va monitoriza îndeaproape dosarul tuturor acestor șoferi în strânsă cooperare cu sindicatul bulgar al transporturilor și ETF. Este un exemplu de cooperare bilaterală și solidaritate în interesul acestor conducători.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.