3.2 milioane$ pentru compania Amazon care exploata șoferii de camion și îi plătea prost Recomandat

3.2 milioane$ pentru compania Amazon care exploata șoferii de camion și îi plătea prost


schmitz ecoflex video


schmitz gotha video

Inspectoratul de Muncă din Catalan a aplicat o amendă de 3,2 milioane de euro filialei spaniole a Amazon și de 2,6 milioane de euro celor șaptesprezece dintre operatorii săi pentru că ar fi folosit în mod ilegal șoferi.

Aceasta nu este prima penalizare pentru Amazon Road Transport Spania. La începutul acestui an, autoritatea spaniolă pentru protecția datelor, AEPD, a impus o amendă de 2.000.000 de euro pentru încălcarea regulilor de protecție a datelor cu caracter personal, după ce a întrebat despre cazierul judiciar al solicitanților în timpul procesului de angajare.

Amenda uriașă pentru Amazon Road Transport

Potrivit Ministerului Antreprenoriatului și Muncii, Amazon Road Transport Spania a fost amendat cu 3.195.075 EUR, deoarece cei șaptesprezece subcontractanți de transport ar fi folosit 559 de șoferi cu condiții de muncă mai proaste decât cele care ar fi fost aplicabile dacă ar fi fost angajați direct de corporația internațională de comerț electronic. Din același motiv, șaptesprezece companii de transport vor trebui să plătească o amendă de 2.609.578 euro.

Inspectoratul a declanșat o anchetă în februarie 2022 la Barcelona, ​​constatând că 559 de șoferi desfășurau activități de livrare în condiții precare și prost plătiți și nu aveau nicio reprezentare sindicală. Amazon respinge acuzațiile și a anunțat un recurs care va trebui să fie decis de autoritățile spaniole în termen de șase luni.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.