26 de străini au încercat să treacă ilegal în Ungaria ascunşi într-un camion încărcat cu frigidere Recomandat

26 de străini au încercat să treacă ilegal în Ungaria ascunşi într-un camion încărcat cu frigidere

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac II, judeţul Arad, au găsit 26 de cetăţeni din India, Pakistan şi Afganistan care încercau să treacă ilegal în Ungaria, ascunşi într-un camion încărcat cu frigidere. Alţi zece cetăţeni străini care se deplasau pe jos către frontiera româno-ungară au fost prinşi de poliţiştii de frontieră de la Vărşand.


Potrivit Poliţiei de Frontieră, în 1 decembrie, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, frigidere pentru o societate comercială din Italia.

"În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, douăzeci şi şase de cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul este format din 15 cetăţeni din India, 8 din Afganistan şi 3 din Pakistan, majoritatea solicitanţi de azil în România", a anunţat, joi, Poliţia de Frontieră.

Tot miercuri, poliţiştii de frontieră de la Vărşand au observat, la aproximativ 800 de metri de linia de frontieră, zece persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul sectorului pentru verificări şi s-a stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, solicitanţi de azil în ţara noastră.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră fac cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.