13 morți după ce un camion a lovit un autocar Recomandat

13 morți după ce un camion a lovit un autocar

Cel puţin 13 persoane au murit "arse" în ciocnirea dintre autobuz cu călători şi un camion cisternă în Coasta de Fildeş, unde accidentele mortale sunt frecvente, în pofida înăspririi recente a regulilor de siguranţă rutieră, scrie AFP.

Accidentul a avut loc vineri în jurul orei 23.00 (GMT şi local), pe autostrada A3 care leagă Bouaké şi Korhogo, cele două mari oraşe din nordul Coastei de Fildeş.

Accidentul "devastator" s-a produs între autobuzul de transport şi o autocisternă "încărcată puternic cu combustibil" care venea din sens opus, drumul fiind îngustat de "un camion de marfă, staţionat fără semnalizare", a indicat Police Secours, o platformă de alertă care înregistrează accidentele mortale în ţară.

"Ciocnirea dintre autobuz şi autocisternă a declanşat un incendiu de o intensitate înfricoşătoare", a precizat Police Secours, indicând un "grav bilanţ încă provizoriu" de "13 corpuri arse".

Bilanţul a fost confirmat de Agenţia ivoriană de presă (AIP).

În total, 45 de răniţi, dintre care 19 copii, au fost, de asemenea, transportaţi la spitalele din oraşele învecinate Katiola şi Niakara.

Ca în numeroase ţări africane, accidentele mortale sunt frecvente în Coasta de Fildeş din cauza stării proaste a unor drumuri şi a numărului mare de vehicule, precum şi a impertinenţei şoferilor.

De altfel, mulţi automobilişti deţin permise cumpărate la negru fără să fi urmat vreodată cursurile şcolii de şoferi.

La sfârşitul lunii iulie, zece persoane au murit la Béoumi, lângă Bouaké, în urma unei ciocniri între un vehicul de transport public şi un camion-remorcă de transport de mărfuri staţionat.

Între 1.000 şi 1.500 de persoane sunt ucise în medie în fiecare an pe drumurile din Coasta de Fildeş, potrivit Ministerului Transporturilor, pentru 1,5 milioane de vehicule aflate în circulaţie.


FORD TRUCKS LANSARE F-LINE


MAN PRE-IAA AUSTRIA
      

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.