Turcii mai câștigă o autostradă în România: Făgăraș - Sibiu Recomandat

Turcii mai câștigă o autostradă în România: Făgăraș - Sibiu

Câştigătorul contractului pentru proiectarea şi execuţia tronsonului 4 Sâmbăta de Sus - municipiul Făgăraş şi Drum de legătură cu DN1 al Autostrăzii Sibiu - Făgăraş este o asociere de constructori turci, a anunţat, vineri, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

"Contractul adjudecat - la o valoare de 1,19 miliarde de lei (fără TVA) - prevede proiectarea şi execuţia celor 16,26 km ai acestui tronson în termen de 48 de luni (12 luni perioada de proiectare şi 36 de luni perioada de execuţie a lucrărilor)", a notat Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Sectorul de Autostradă Sibiu - Făgăraş va asigura legătura pe un drum de mare viteză pe intercoridorul Moldova - Transilvania.

Contractul, finanţat prin Programul Transport 2021 - 2027, va putea fi semnat peste 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestaţii, a adăugat ministrul.

La rândul său, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a precizat, tot pe Facebook, că asocierea câştigătoare este Makyol Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret AS - Yapi Merkezi Insaat ve Sanayi AS.

Drumul de legătură cu DN1 are o lungime de 5,6 km.

"Dacă rezultatul procedurii nu va fi contestat vom putea semna contractul după expirarea perioadei legale de depunere a acestora", a spus şi Pistol.

 


ETC IVECO GALATI


STAREA TRANSPORTURILOR-RADU DINESCU

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.