Bulgarii ne umilesc în materie de autostrăzi. Fac 400 de km

Bulgarii ne umilesc în materie de autostrăzi. Fac 400 de km

Premierul bulgar Boiko Borisov a promis că până în anul 2024 ca fi gata construcţia autostrăzii Hemus, cea care va lege Sofia de Varna (433 km), proiect ce leagă capitala de Marea Neagră.

“Au loc lucrări de construcţie de mare amploare şi – aşa cum le-am promis oamenilor din Teteven, Sevlievo, Gabrovo, Târnovo, Târgovişte, Varna – până în anul 2024 autostrada Hemus va fi finalizată”, a spus Borisov în timpul unei deplasări pe şantierul segmentului dintre Yablaniţa şi Boaza, conform Mediapool.
Premierul bulgar a lăudat muncitorii de pe acest troson, numindu-i drept nişte eroi.

“Vedeţi cum se construieşte în munţi; aceşti bulgari cu camioanele, cu excavatoare, sunt de asemenea nişte eroi. Asta înseamnă Produs Intern Brut (PIB), acest lucru ne va aduce mai mult business şi turişti’, a adăugat Borisov.

Premierul a subliniat că la data de 15 august urmează să înceapă lucrările de construcţie la segmentul de drum de la Belokopitovo la autostrada Hemus.
Dintre cei 433 de kilometri pe care îi va avea autostrada Haemus, 129 sunt în funcţiune din 2006.Două tronsoane sunt în exploatare — primul între Sofia și Iablanița, iar al doilea de la Varna la Șumen, iar acum urmează să fie continuată până la Varna.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping