Volvo Trucks în 2023: Vânzări record și ofertă extinsă de camioane electrice Recomandat

Volvo Trucks în 2023: Vânzări record și ofertă extinsă de camioane electrice

Volvo a livrat mai multe camioane ca niciodată în 2023, cu livrări globale totalizând 145.395 de camioane, susținute de cote de piață puternice în întreaga lume.

Compania a continuat să investească masiv în portofoliul său de produse și și-a păstrat poziția de lider pe piața camioanelor electrice.
Livrările totale de camioane Volvo au crescut ușor la un nivel record de 145.395 de camioane (2022: 145.195), cele trei piețe de top fiind Statele Unite, Brazilia și Regatul Unit. Cotele generale de piață ale companiei au rămas ridicate în întreaga lume în 2023.
"Sunt foarte mândru de performanța noastră în 2023 - încă un an record! Acesta este un punct clar de confirmare că toți clienții noștri apreciază eficiența în consumul de combustibil, siguranța și disponibilitatea camioanelor noastre", spune Roger Alm, Președintele Volvo Trucks.

Electricele în creștere - Volvo își păstrează poziția de lider
Volvo Trucks și-a menținut poziția puternică pe piața camioanelor electrice, cu livrări globale totale de 1.977 de camioane electrice în 2023, o creștere de 256 la sută în comparație cu anul precedent. Cota de piață a Volvo în segmentul camioanelor electrice grele în Europa a crescut la 47,2 la sută (de la 32,3 la sută).
Volvo Trucks și-a extins recent gama electrică cu două modele noi - noul Volvo FH Aero Electric și noul Volvo FM Low Entry, care este primul model al companiei dezvoltat doar cu un sistem de propulsie complet electric. Acest lucru înseamnă că producătorul suedez are acum un total de opt modele de camioane electrice disponibile, concepute pentru a gestiona o varietate largă de sarcini de transport.
"Cu cele mai recente lansări, ne întărim poziția de lider în industrie. Camioanele noastre electrice sunt în producție în serie și în trafic comercial - reducând emisiile pentru clienții noștri în fiecare zi", spune Roger Alm.
Începând din 2019, Volvo Trucks a livrat camioane electrice clienților din 45 de țări de pe șase continente. În 2023, Volvo a livrat primele camioane electrice grele în America Latină, cu vehicule care au ajuns la clienți din Brazilia, Chile și Uruguay. Volvo a devenit, de asemenea, primul producător care a livrat camioane electrice grele cu baterie în Maroc, Coreea de Sud și Malaysia.

Cea mai mare lansare a Volvo la nivel mondial
La începutul anului 2024, Volvo a venit cu cea mai mare relansare a produselor sale la nivel mondial: noi camioane eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil.
Noul camion greu de transport pe distanțe lungi Volvo VNL destinat pieței nord-americane se bazează pe o platformă complet nouă care va oferi o economie de combustibil cu până la 10 la sută*, mai bună în comparație cu generația anterioară, și o serie de caracteristici noi de siguranță. Noua platformă poate fi adaptată pentru diverși combustibili regenerabili, precum și pentru un sistem de propulsie complet electric.
Pentru Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Asia și Australia, modelul Volvo FH a fost prezentat într-o nouă versiune FH Aero, cu patru opțiuni de sistem de propulsie diferite, inclusiv motoare electrice și cu combustibili regenerabili. Datorită aerodinamicii optimizate și noilor tehnologii, această gamă de modele oferă o eficiență energetică cu până la 5 la sută* mai bună în comparație cu modelul obișnuit Volvo FH.

*Economia reală de combustibil poate varia în funcție de mulți factori, cum ar fi viteza de condus, utilizarea controlului de croazieră, specificațiile vehiculului, încărcătura vehiculului, topografia reală, experiența de conducere a șoferului, întreținerea vehiculului și condițiile meteorologice.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.