Video: VOLVO TRUCKS - AUTOCAMIOANE ELECTRICE DE MARE TONAJ PENTRU CONSTRUCȚII ȘI TRANSPORT REGIONAL Recomandat

Video: VOLVO TRUCKS - AUTOCAMIOANE ELECTRICE DE MARE TONAJ PENTRU CONSTRUCȚII ȘI TRANSPORT REGIONAL

Cum poate fi redus impactul asupra mediului și climei produs de transportul rutier de mărfuri, în condițiile în care solicitările de transport sunt în continuă creștere?

Volvo Trucks, care a început recent vânzarea autocamioanelor electrice pentru transportul urban, consideră că electrificarea poate deveni o alternativă competitivă și pentru autocamioanele mai grele.
Pentru a experimenta și a demonstra aceste posibilități, Volvo Trucks a dezvoltat două prototipuri europene de autocamioane electrice pentru activități de construcții și distribuție regională.
Cu aceste prototipuri de vehicule electrice, Volvo Trucks va experimenta, demonstra și va evalua diverse soluții, măsurând nivelul de interes la nivel de societate și de piață.
„Considerăm că autocamioanele electrice de mare tonaj pentru transportul regional și construcții prezintă un mare potențial pe termen lung. Prin prototipurile noastre de autocamioane, ne propunem să experimentăm și să demonstrăm diverse soluții pentru viitor, evaluând totodată nivelul de interes de pe piață și din societate. Pentru a crește cererea de autocamioane electrice, infrastructura de alimentare trebuie extinsă rapid, creând în același timp stimulente financiare mai puternice pentru transportatorii care acționează ca deschizători de drumuri și aleg vehicule noi, cu o amprentă mai redusă asupra mediului și climei", afirmă Roger Alm, Președintele Volvo Trucks.
Autocamioanele electrice de mare tonaj pot îmbunătăți mediul în care își desfășoară activitatea șoferii și lucrătorii din construcții, datorită nivelului redus de zgomot și lipsei emisiilor de gaze de eșapament în timpul funcționării. Ultimul aspect poate avea un efect semnificativ și pozitiv asupra calității aerului din orașele în care există multe proiecte de construcții în desfășurare. De asemenea, prin dispariția perturbărilor produse de zgomot, aceste autocamioane permit efectuarea operațiilor de transport mai multe ore pe zi, ceea ce deschide noi posibilități de eficientizare a activităților, de exemplu, pentru proiectele mari de construcții și pentru transportul în orașe și în jurul acestora.
Prin utilizarea vehiculelor electrice de mare tonaj în distribuția regională este posibilă reducerea impactului negativ al sectorului transporturilor asupra mediului. În UE, distribuția de mărfuri cu autocamioane se desfășoară majoritar la nivel regional.
„Transportul regional de mărfuri din Europa folosește un număr enorm de autocamioane, cu un parcurs mediu anual de 80.000 km. Aceasta înseamnă că utilizarea la scară mai largă a vehiculelor electrice pentru distribuție ar avea drept rezultat câștiguri semnificative la nivel climatic, cu condiția ca energia electrică să nu provină din combustibili fosili", spune Lars Mårtensson, Director pe probleme ecologice și de inovație, Volvo Trucks.
Planul Volvo Trucks referitor la autocamioanele electrice de mare tonaj pentru segmentul de construcții și de distribuție regională este de a începe printr-un program pilot pentru anumiți clienți din Europa cu un număr mic de vehicule electrice. Ulterior, va urma o comercializare pe scară mai largă.
„Viteza electrificării va depinde de o serie de factori. Pe de o parte, este necesară o extindere masivă a infrastructurii de alimentare, iar pe de altă parte este necesar să ne asigurăm că rețelele regionale de energie pot asigura o capacitate de transfer suficientă pe termen lung. Sunt necesare stimulente financiare, pentru a-i impulsiona pe transportatori să investească în vehicule electrice. Pot contribui și companiile care achiziționează servicii de transport, oferind contracte pe termene mai lungi și fiind mai dispuse să plătească pentru transporturi sustenabile. Mulți operatori de transport au marje foarte mici, astfel încât fiecare nouă investiție trebuie să fie profitabilă”, explică Mårtensson.
În paralel cu extinderea electrificării în sectorul transporturilor, îmbunătățirea permanentă a eficienței motoarelor cu ardere internă va continua să joace un rol esențial în transporturile de cursă lungă cu autocamioane pentru mulți ani de acum înainte.
„Motoarele autocamioanelor actuale sunt foarte eficiente în a converti energia și pot funcționa cu diesel sau cu diverși combustibili regenerabili, cum ar fi biogazul lichefiat sau HVO, iar această tehnologie are încă potențial de dezvoltare ulterioară”, afirmă Mårtensson.

Autocamioane Volvo cu combustibili / lanțuri cinematice alternative:
• Volvo FL Electric și Volvo FE Electric. Ambele autocamioane sunt complet electrificate și sunt destinate, de exemplu, distribuției locale și colectării deșeurilor din mediul urban.
• Volvo FH LNG și Volvo FM LNG. Volvo FH pentru operații de transport de cursă lungă de mare tonaj, precum și Volvo FM pentru transporturi regionale de mare tonaj funcționează pe gaz natural lichefiat sau biogaz.
• Volvo FE CNG. Volvo FE alimentat cu gaz natural comprimat sau biogaz este destinat distribuției locale și colectării deșeurilor.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.