VIDEO. SCANIA DKR3, CAMIONUL CU 1.100 CAI PUTERE Recomandat

VIDEO. SCANIA DKR3, CAMIONUL CU 1.100 CAI PUTERE

Dacă Dakar are ceva bun, pe lângă aventura în sine, este faptul că există mai multe categorii de vehicule, care ne arată modalități diferite de a face față provocării, de la o motocicletă fragilă, la un camion mamut.

Acestea din urmă sunt cu siguranță cele care impresionează cel mai mult datorită mărimii, greutății și puterii, dar atacă dunele cu ușurință. Pentru ediția 2021, la această categorie a fost adăugat un nou participant: Scania DKR3, scrie Autobild.es.
Este vehiculul cu care va participa echipa Dakar Speed, care include nume cunoscute precum Martijn Van Rooij, Maurik Van de Heuvel și Peter Kuijpers. Adevărul este că, din prima clipă, noul autovehicul atrage atenția puternic datorită designului său, care nu este unul obișnuit pentru aceste cazuri. DKR3 mizează pe un grilaj imens și un tip de cabină amplasată în spatele punții față, care influențează distribuția greutății. Cu aceasta se diferențiază de configurația comună a concurenților săi, la care poziția de conducere este situată deasupra punții față.
Puține date tehnice au fost dezvăluite despre noul model, nu și greutatea acestuia, care rămâne necunoscută. Echipa se bazează pe un motor de 13 litri și 1.100 CP de putere pentru se mișca liber, în combinație cu o transmisie automată Allison și cu, desigur, un sistem de tracțiune integrală.
Scania DKR3 are sarcina grea de a încerca să învingă Kamaz, producătorul rus care a revendicat victoria la categoria camioane Dakar timp de patru ani la rând. Va reuși?

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.