SCANIA DEMONSTREAZĂ CĂ TRANSPORTUL FĂRĂ COMBUSTIBILI FOSILI ESTE POSIBIL Recomandat

SCANIA DEMONSTREAZĂ CĂ TRANSPORTUL FĂRĂ COMBUSTIBILI FOSILI ESTE POSIBIL

Prin intermediul unor teste interne, Scania demonstrează că emisiile de carbon pot fi reduse cu mai mult de 95% chiar și cu ajutorul tehnologiei existente.

Scania’s Transport Laboratory este utilizat pentru unele dintre transporturile interne ale companiei Scania. În acest proiect sunt implicate 45 de camioane și autocare, dintre care 14 sunt cap-tractor pentru transportul pe distanțe lungi. Începând cu anul 2018, flota funcționează fără combustibili fosili și doar cu un motor hibrid care reduce emisiile de carbon cu mai mult de 95%.
Scania’s Transport Laboratory a fost fondat în 2008 ca o extensie a departamentului de cercetare și dezvoltare al companiei, în scopul de a învăța cât mai multe despre provocările clienților săi și despre modul în care profitabilitatea poate fi îmbunătățită. Deja, în primii cinci ani, cercetările de laborator au redus consumul de combustibil cu 20% și emisiile de carbon cu 50% pe tona transportată.
"Este vorba despre punerea în practică a ceea ce propovăduim. Nu cerem clienților noștri și industriei în general să facă ceva ce noi nu suntem dispuși să facem ", spune Jan Björklund, șeful Scania’s Transport Laboratory.
În fiecare zi, Scania Transport Laboratory operează 14 combinații de camioane și remorci între fabricile de producție din Södertälje, Suedia și Zwolle din Olanda. De-a lungul unui an, fiecare camion parcurge aproximativ 400.000 de kilometri, de aproximativ trei ori mai mult decât un camion care ar fi rulat în operațiuni standard de transport. Aceasta înseamnă că laboratorul oferă o ocazie pentru Scania de a testa și evalua calitatea și performanța vehiculului.
"Una dintre învățăturile pe care le-am deprins este legat de planificarea traseului și pregătirea conducătorilor auto. Ajustările destul de mici au un impact mare. De exemplu, reducerea vitezei de la 90 la 80 km pe oră în operațiunile de lungă durată reduce combustibilul cu 10%, în timp ce pierderea de timp este de numai 1% ", spune Björklund.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping