PREȚUL AUTOVEHICULELOR COMERCIALE SECOND HAND, ÎN SCĂDERE

PREȚUL AUTOVEHICULELOR COMERCIALE SECOND HAND, ÎN SCĂDERE

Preţurile autovehiculelor comerciale second-hand, ce sunt utilizate în domenii ca transport, agricultură şi construcţii, au scăzut în medie cu 1,8%, în perioada mai - octombrie 2019, faţă de perioada precedentă, relevă o analiză de piaţă.


Cercetarea efectuată de o platformă globală online arată că autovehiculele din agricultură au înregistrat cea mai mare scădere a preţurilor, de 3,5%, urmate de cele din transport (1,5%).
În acelaşi timp, preţurile autovehiculelor din construcţii au rămas relativ constante în ultimele şase luni, având o scădere de doar 0,6%. "Cu toate acestea, unele modele tranzacţionate nu s-au încadrat în trendul de preţ descendent, având atât creşteri de 8%, cât şi scăderi 12%. De exemplu, preţurile excavatoarelor hidraulice de la mărci precum Hitachi, Komatsu, Caterpillar şi Doosan au scăzut, în timp ce modele precum New Holland E sau Volvo EC s-au scumpit", se menţionează în concluziile analizei.

Cine ieftinește, cine scumpește
În categoria autovehiculelor din transport, camioanele au avut, în medie, o diminuare de 0,4% a preţului, cu excepţia modelelor marca Volvo FH sau MAN TGL care au fost mai scumpe cu 4%, respectiv cu 5%. În acelaşi timp, preţurile autoutilitarelor au scăzut cu 2,5%, iar printre cele mai populare branduri din această categorie se regăsesc: Scania, MAN, Iveco şi DAF.
Analiza evoluţiei preţurilor autovehiculelor comerciale rulate a luat în calcul cele mai populare tipuri de produse şi branduri tranzacţionate în platformă, în cele 40 de ţări în care operează: tractoare şi utilaje pentru recoltare (agricultură), excavatoare hidraulice (construcţii), camioane şi autoutilitare (transport).
Printre brandurile incluse în analiză se află: John Deere, Claas, Fendt, New Holland, Kubota, Volvo, MAN, Mercedes-Benz, Iveco, Scania, Caterpillar, Liebherr, JBC, Hyundai şi Hitachi.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.