Obiectivul UE pentru reducerea poluării camioanelor poate fi atins. Dacă vin stimulente financiare Recomandat

Obiectivul UE pentru reducerea poluării camioanelor poate fi atins. Dacă vin stimulente financiare

Studiul T&E privind progresele producătorilor de camioane în direcția obiectivelor UE în materie de reducere a CO2 pentru camioane arată că cei mai mulți producători sunt deja pe drumul cel bun pentru a atinge obiectivul stabilit pentru 2025. Și asta fără a crește producția de vehicule cu emisii zero.


Îmbunătățirile în aerodinamică și eficiența consumului de combustibil arată că industria de camioane își poate atinge deja obiectivul UE de reducere a emisiilor de CO2 pentru 2025. Asta chiar dacă nu se vor fabrica un număr mare de vehicule cu emisii zero. Dacă toate camioanele europene ar avea aceleași performanțe ca cele mai eficiente modele de pe piață, emisiile medii de CO2 ale camioanelor s-ar reduce cu 6%. Dar numai câștigurile în materie de eficiență nu vor ajuta sectorul camioanelor din Europa să ajungă la zero emisii de CO2.

Fără ajutorul concret al UE, producătorii de camioane vor face pași mici pe cont propriu.
Majoritatea producătorilor de camioane și-au luat angajamente voluntare pentru vânzările de vehicule alimentate cu energie electrică. Angajamentele depășesc ceea ce cere UE. Aceste angajamente ale producătorilor ar duce piața la aproximativ 7% vehicule cu emisii zero în 2025 și 43% în 2030. Este o țintă, pentru 2025, mai mare cu 5% decât obiectivele existente. Aceste anunțuri ale producătorilor arată că UE poate stabili un obiectiv realist de cel puțin 30% camioane cu emisii zero până în 2028.
Problema este că e nevoie de stimulente finaciare mai clare și directe ale UE pentru producătorii de camioane.


Studiul AICI.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.