IVECO și Foton: Memorandum de Înțelegere pentru explorarea viitoarelor sinergii Recomandat

IVECO și Foton: Memorandum de Înțelegere pentru explorarea viitoarelor sinergii

IVECO, marcă a Iveco Group N.V. (EXM: IVG), care proiectează, produce și comercializează vehicule comerciale ușoare, medii și grele, și Foton, unul dintre cei mai importanți producători de vehicule comerciale din China, au semnat un Memorandum de Înțelegere (MoU) pentru a explora o potențială colaborare în domeniul vehiculelor și componentelor electrice, precum și oportunități de afaceri comune, pentru Europa și America de Sud.

Foton, o companie de vehicule comerciale din cadrul grupului BAIC din China, împărtășește același angajament cu Iveco Group de a promova transformarea ecologică a industriei auto globale, urmărind mai multe rute prin intermediul noilor tehnologii energetice, cum ar fi energia electrică pură, hibridă și pilele de combustie cu hidrogen pentru vehiculele comerciale. Potențiala cooperare va sprijini, de asemenea, Foton să avanseze în continuare în strategia sa de globalizare.
Acest parteneriat face parte din strategia globală de electrificare a Grupului Iveco de a-și extinde gama de vehicule utilitare ușoare cu modele noi, emblematicul Daily –disponibil în prezent în variante de MTMA de la 3,5 la 7,2t– urmând să fie dezvoltat în variante de van-uri și șasiuri-cabină electrice sub pragul de 3,5 t.
Împreună cu Foton, Iveco Group va investiga opțiunea de a utiliza canalele de vânzare IVECO pentru comercializarea unei camionete electrice în Europa și America de Sud în categoria cea mai ușoară, de până la 3,5 t. Viitorul vehicul va avea un impact potențial pozitiv asupra lanțurilor de aprovizionare regionale și locale din Europa și America de Sud, pe lângă sprijinirea în continuare a creșterii rețelei de puncte de vânzare și ateliere IVECO. La începutul acestui an, Iveco Group a semnat, de asemenea, un acord de furnizare cu Hyundai Motor Company pentru un șasiu-cabină electric, având MTMA de 2,5-3,5 t, care va fi vândut și servisat în Europa de IVECO. Colaborările Grupului Iveco cu Foton și Hyundai urmăresc să creeze o gamă cât mai variată de oferte de vehicule comerciale electrice mai ușoare decât Daily.
Memorandumul de înțelegere dintre Iveco Group și Foton deschide, de asemenea, calea celor două companii pentru explorarea în comun a unor sinergii viitoare suplimentare, inclusiv posibila localizare a activităților în Europa și America de Sud, care urmează să fie evaluate într-o etapă ulterioară. Vor fi discutate, de asemenea, oportunitățile de aprovizionare, inclusiv prin intermediul FPT Industrial.
La semnare a fost prezentă o delegație din partea Iveco Group, inclusiv Gerrit Marx, CEO; Luca Sra, President of the Truck Business Unit; Sylvain Blaise, President of the Powertrain Business Unit; Marco Liccardo, Chief Technology & Digital Officer; Angela Qu, Chief Supply Chain Officer; și Ángel Rodríguez Lagunilla, Chief Manufacturing Officer; precum și conducerea Foton, inclusiv Chang Rui, Chairman; Lu Zhenghua, Executive Vice President; Chen Qingshan, Vice President; Qin Zhidong, Vice President; Ma Rentao, Vice President of International Cooperation; și Feng Jing, Vice President of Power Transmission.
Acest acord fără caracter obligatoriu avansează strategiile independente ale Iveco Group și Foton de a spori competitivitatea și de a crea soluții inovatoare performante care să răspundă cererii globale de transport de energie nouă printr-un ecosistem de parteneriate reciproc avantajoase.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.