ISCTR: PESTE 48.000 DE VEHICULE COMERCIALE VERIFICATE ÎN TRIMESTRUL III Recomandat

ISCTR: PESTE 48.000 DE VEHICULE COMERCIALE VERIFICATE ÎN TRIMESTRUL III

În urma activității de inspecție și control desfășurată de către inspectorii din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, în trimestrul III al anului 2019, au fost verificate în trafic 48.450 autovehicule / ansambluri de vehicule rutiere.


Dintre acestea, au fost: 41.768 deținute de operatori/ întreprinderi de transport din România și 6.682 deținute de operatori de transport străini.
Cu această ocazie, au fost întocmite 8.475 procese verbale de constatare a contravenției în trafic; 7.759 pentru operatori/ întreprinderi de transport din România și 716 pentru operatori de transport străini.
Au fost controlate în trafic 821 vehicule pentru verificarea respectării maselor și/sau dimensiunilor maxim admise ocazie cu care s-au întocmit 93 procese verbale de constatare a contravenției. De asemenea, au fost controlate în trafic din punct de vedere tehnic 483 vehicule iar numărul total de procese verbale de constatare a contravenției aplicate a fost de 132.
Totodată, s-au efectuat 2.084 controale la sediul întreprinderilor, printre care 1.087 la întreprinderi de transport rutier, 392 controale la întreprinderi care desfășoară activități conexe transportului rutier (activitați desfășurate de autogări), 391 controale la școlile de conducere auto, 72 controale la întreprinderi care desfășoară activități conexe transportului rutier (activități de intermediere) și 130 controale la sediul furnizorilor de bunuri divizibile. În urma acestor controale, s-a întocmit un număr de 399 procese verbale de constatare a contravenției.

Care sunt atribuțiile ISCTR
Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier - ISCTR este organismul tehnic permanent specializat în subordinea Ministerului Transporturilor, care asigură, la nivel naţional, inspecţia şi controlul respectării reglementărilor naţionale şi internaţionale în domeniul transporturilor rutiere, privind, în principal:
• condiţiile de efectuare a activităţilor de transport rutier, a activităţilor conexe transportului rutier şi a activităţii de pregătire a persoanelor în vederea obţinerii permisului de conducere;
• siguranţa transporturilor rutiere şi protecţia mediului;
• starea tehnică a vehiculelor rutiere;
• masele şi/sau dimensiunile maxime admise pe drumurile publice şi masele totale maxime autorizate;
• tariful de utilizare şi tariful de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România.

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.