INOVÂND INDUSTRIA CONSTRUCȚIILOR CU NOUL MERCEDES-BENZ AROCS Recomandat

INOVÂND INDUSTRIA CONSTRUCȚIILOR CU NOUL MERCEDES-BENZ AROCS

Noul Mercedes-Benz Arocs are toate calitățile necesare pentru a fi partenerul perfect pentru transportul în construcții: motoare puternice, configurații variate și un șasiu robust.

Arocs le permite clienților să își proiecteze propriile soluții de transport care să răspundă cerințelor fiecăruia.
Oferind cea mai recentă generație de tehnologii, cum ar fi Predictive Powertrain Control (PPC), Sideguard Assist, Active Brake Assist și inovativele MirrorCam și Multimedia Cockpit, la care se adaugă platforma de conectivitate Truck Data Center (TDC), Arocs stabilește standardul pentru eficiență, digitalizare, siguranță și conectivitate.

Inovator și eficient datorită Predictive Powertrain Control
Mercedes-Benz Arocs beneficiază acum și de controlul avansat de croazieră și transmisie Predictive Powertrain Control. PPC și-a dovedit fiabilitatea în traficul interurban, iar camioanele Arocs, care rulează frecvent pe drumurile rurale sau în off road urmează să se bucure de progrese majore realizate prin PPC în reducerea consumului de combustibil.
Pe lângă sistemul de poziționare bazat pe GPS, noua generație de PPC folosește hărți rutiere digitale care conțin date legate de topografie, dinamica intersecțiilor și sensurilor giratorii, precum și poziționarea semnelor de circulație. Arocs este capabil să găsească întotdeauna treapta potrivită de viteză și viteza adecvată pentru un consum optim, atunci când camionul navighează pe drumurile grele sau rurale.
Circulând off road, Arocs este cu până la cinci la sută mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil, în comparație cu modelele care nu sunt echipate cu Predictive Powertrain Control.
PPC este acum disponibil și pentru camioane grele de până la 120 de tone, vehicule cu tracțiune integrală și vehicule cu transmisie hidraulică auxiliară (Hydraulic Auxiliary Drive HA HAD).
În combinație cu MirrorCam, economiile de combustibil sunt și mai bune datorită aerodinamicii optimizate a carcasei cabinei. Aceasta înlocuiește oglinzile convenționale principale, la noul Arocs. Sistemul opțional cuprinde două camere orientate spre spatele vehiculului, ale căror imagini apar pe două panouri de afișare mari de 15 inch. Arocs este primul camion de construcții care include acest sistem.

Siguranță maximă datorită MirrorCam și sistemelor de asistență inovatoare
Aerodinamica optimizată este doar una din caracteristicile MirrorCam. Tehnologia camerei oferă, de asemenea, avantaje în ceea ce privește manipularea și siguranța camionului. Dispozitivul face mai ușoară munca șoferului, atât pe drum, cât și în afara acestuia, la numeroasele puncte de descărcare.
Absența oglinzilor, pe de o parte, a îmbunătățit considerabil vizibilitatea generală. Șoferul are o vizibilitate excelentă chiar și în diagonală, într-un unghi care, altfel, ar fi fost ascuns de carcasa oglinzii. Nu mai există posibilitatea ca șoferul să își regleze incorect oglinda. MirrorCam oferă o imagine completă.
MirrorCam îi oferă șoferului o serie de funcții auxiliare. Când manevrează sau schimbă banda, afișajul îl ajută pe șofer să estimeze distanța față de vehicule.
Din iunie 2021, va exista un alt sistem de asistență pentru siguranță disponibil pentru numeroasele variante ale modelului Arocs: Active Sideguard Assist. Noul sistem nu doar avertizează șoferul cu privire la mișcarea bicicliștilor sau pietonilor aflați pe partea copilotului, așa cum este cazul sistemului Sideguard Assist. El poate declanșa și frânarea automată la o viteză de virare de 20 km/h până când vehiculul se oprește, în cazul în care șoferul nu reacționează la avertismentele sonore.
Active Sideguard Assist previne orice coliziune. Mercedes-Benz Trucks este primul producător de camioane din lume care a introdus un astfel de sistem cu funcție de frânare activă, contribuind astfel la reducerea numărului de accidente grave sau chiar decese produse când vehiculele întorc.

Mercedes-Benz Trucks este primul producător cu o cabină multimedia (Multimedia Cockpit) complet integrată
Avertizarea asupra pericolelor și furnizarea altor informații importante într-un mod care să nu a copleșească șoferul a fost un alt aspect important avut în vedere în timpul dezvoltării noului Arocs. Cabina Multimedia joacă un rol important, înlocuind clasicele instrumente. Multimedia Cockpit îi oferă șoferului o imagine de ansamblu clară asupra tuturor condițiilor de conducere și de funcționare a camionului. Aceasta include și informații despre toate sistemele de asistență. Cabina multimedia este disponibilă în două modele și include întotdeauna un sistem de infotainment radio.
Opțional Multimedia Cockpit Interactive are un grup de instrumente pe un panou de 12 inch în locul ecranului de 10 inch. În plus, există două opțiuni de afișare („Clasic” și „Avansat”), un sistem de navigație Remote Online, precum și recunoașterea semnelor de circulație.

Truck Data Center facilitează serviciile inteligente și telematice
Mercedes-Benz Arocs este întotdeauna online. Acest lucru le oferă companiilor avantaje considerabile. Modulul Truck Data Center (TDC) se află în centrul acestei rețele online. TDC primește date, de exemplu, de la senzori și camere din camion și le folosește ca bază pentru comunicarea între vehicul și sistemele externe, cum ar fi serviciul Mercedes-Benz Uptime și Fleetboard.
Serviciul Uptime verifică starea fluidelor și a pieselor consumabile. Dacă se apropie timpul pentru o reparație sau o lucrare de întreținere acest lucru este imediat raportat la service-ul Mercedes-Benz de către camion. Datele sunt analizate în timp real și transmise rapid. Dacă există riscul de defecțiune, se ia legătura cu clientul care primește o programare în service.

Arocs - diferite configurații
Datorită gamei largi de cabine, motoarelor eficiente - gradate de la o putere de 175 kW (238 CP) la 460 kW (625 CP) -, împreună cu variantele de tracțiune și configurațiile de roți, Arocs poate îndeplini cerințele clienților. Indiferent dacă este vorba de mărfuri, aprovizionare cu materiale de construcție sau transportul celor mai grele mașini de construcții - Arocs este echipat pentru a face față tuturor acestor sarcini.
Sistemul de acționare hidraulică auxiliară (Hydraulic Auxiliary Drive - HAD) a redus considerabil volumul de lucru chiar și în șantierele de construcții și în cariere. Sistemul de acționare auxiliară hidraulică (HAD) funcționează la o viteză de până la 30 km/h și face față chiar și suprafeței alunecoase a pantelor dificile.
„Nimic nu este imposibil” este motto-ul din spatele Arocs. Programul extins Arocs cuprinde configurații de roți de la 4x2 și 4x4 la vehiculele cu trei axe 6x2, 6x4 și 6x6. Vehiculele cu patru axe sunt disponibile ca 8x2 cu axă de remorcare, ca 8x4, 8x4 cu axă de remorcare, 8x6 și 8x8. Gama include suspensii pneumatice, cadre diferite în funcție de utilizare, pe șosea sau off road, cabine pentru lucru de o zi sau pentru distanțe lungi, precum și trei sisteme de tracțiune integrală.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.