FORD TRUCKS F-MAX - CONFORT, PUTERE, EFICIENȚĂ ȘI TEHNOLOGIE DE ULTIMĂ ORĂ Recomandat

FORD TRUCKS F-MAX - CONFORT, PUTERE, EFICIENȚĂ ȘI TEHNOLOGIE DE ULTIMĂ ORĂ

Noua gamă Ford Trucks F-MAX a fost lansată la cea de a 67-a ediție a IAA Commercial Vehicles din Hanovra, Germania.

Noul model de camion preia numele legendarei serii F de la Ford și se impune prin dimensiune, nivel ridicat de confort și durabilitate.
F-MAX va stabili un nou punct de referință și se va impune printre cele mai importante mărci la nivel global în segmentul vehicule comerciale grele. Noul F-MAX a fost proiectat și testat de 500 de ingineri Ford Otosan, pe o perioadă de 5 ani. Testele au fost efectuate în 11 țări de pe 4 continente, utilizând 233 unități prototip. Aceasta a implicat 15.500 de ore de testare în laborator și 5 milioane de kilometri de testare rutieră.
“Ford Trucks își asumă o promisiune foarte provocatoare. Prin Sharing the load -promisiunea brand-ului nostru, ne angajăm să înțelegem nevoile clienților și să îi sprijinim în a duce cu succes încărcătura și dificultatea acesteia indiferent de sarcina pe care o vor avea.“, a declarat Haydar Yenigün, CEO al Ford Otosan. "Am dezvoltat noul nostru autotractor pornind de la principiile care fundamentează marca Ford: confort, putere, eficiență și tehnologie de ultima oră. Pentru a ne asigura că designul garantează aceste aspecte, din punct de vedere al eficienței și al practicabilității, am examinat fiecare componentă și fiecare detaliu de nenumărate ori.", a adăugat Yenigün.
"70% din vânzările de vehicule comerciale grele din România sunt reprezentate de autotractoarele pentru transportul internațional. F-MAX este conceput să răspundă perfect cerințelor clienților și șoferilor din acest segment de piață. […] Așteptăm cu nerăbdare să oferim noul F-MAX, vehicul care va crește cu siguranță profitabilitatea și competitivitatea clienților nostri și va da ocazia șoferilor să se bucure de o cabină și un camion, certificate ca find cele mai bune pentru anul 2019. Sunt convins că F-MAX se va bucura de un mare succes în România.", declarat Stefano Albarosa CEO Cefin Trucks, unic importator și distribuitor Ford Trucks în România.
"Lansarea oficială a noului autotractor în România va avea loc la sfârșitul lunii octombrie 2018, moment când vom deschide și sesiunea de pre-vânzări pentru piața românească.", a mai spus Albarosa.

Confortul casei tale
F-MAX oferă confort și lux prin noua sa cabină de 2,5 m, cu un design modern și abordarea orientată spre șofer. Designul tabloului de bord în stilul cockpit asigură un spațiu ergonomic, în care toate funcțiile sunt ușor accesibile. Chiar și detaliile minore sunt create pentru a spori plăcerea experienței de conducere. Cheia este sentimentul de spațiu generos oferit de cabină.
F-MAX oferă toate acestea cu o podea plană, care asigură o înălțime de 2160 mm între înălțimea de la podea la tavan și o ajustare a scaunelor de 260 mm. În plus, modelul F-MAX oferă șoferilor un spațiu de stocare patentat în stil avion și un pat superior inovativ revoluționar, cu un unghi de pliere de 90 de grade. Noul vehicul oferă chiar o senzație de frânare asemănătoare cu cea a unei mașini. Mai mult, garantează o foarte bună silențiozitate interioară, datorită torsiunii și rigidității cabinei -cele mai bune din clasa sa- zgomotului scăzut al motorului și designului care asigură reducerea zgomotului în timpul mersului.
Noul F-MAX oferă o gamă de spații de depozitare generoase și ușor accesibile. Suprafața de depozitare supradimensionată în stil avion, spațiile de depozitare de deasupra capului și zonele de depozitare exterioare de pe ambele părți ale vehiculului sunt ușor de utilizat și ușor de curățat. Unghiul de deschidere al ușii pe trei niveluri garantează că, atunci când vine vorba de a intra și de a ieși din cabină, F-Max se poziționează printre liderii din categoria sa. Treptele de acces complet etanșe la apă și praf îi fac pe șoferi să se simtă ca și cum ar intra în propriile lor case.
Dispozitivele interne de iluminare din zona patului și a compartimentului șoferului, sistemele automate de control a climatizării și caracteristicile de reglare a volanului oferă un confort sporit în cabină. Un mini-frigider și filtru de cafea, incluse la unele modele, oferă un plus de confort șoferilor.
F-MAX oferă, de asemenea, un pat superior pliabil la 90 de grade, un cadru înclinat al capului pentru patul inferior, saltele mari și confortabile, o unitate de control de la distanță în apropierea patulului, care oferă o zonă ideală pentru șoferi, unde se pot relaxa atunci când fac o pauză. Scaunul șoferului F-MAX oferă un confort maxim. Acest scaun de ultimă generație, cu o gamă de ajustare până la 260 mm, cu tapițerie din material respirabil de înaltă calitate, și design ergonomic, oferă suport lombar optim, atunci când șoferul conduce.

Putere și eficiență
Costul Total de Proprietate (Total Cost of Ownership-TCO) este un factor cheie pentru noul F-MAX.
F-MAX acoperă cele trei domenii ale costului de proprietate. Producția și dezvoltarea produsului, combinat cu creșterea integrării verticale face ca Ford Trucks sa aibă un avantaj competitiv în ceea ce privește prețul.
Noul F-MAX are un motor de înaltă performanță, cu o putere de 500 CP, 2500 Nm și 400 kW putere de frânare. Aerodinamica superioară, calibrarea sistemului de propulsie și caracteristicile tehnice asigură de asemenea performanțe remarcabile în ceea ce privește consumul de combustibil, cu o marjă de îmbunătățire de 6% față de modelele anterioare. Caracteristicile tehnice includ tehnologia E-APU, funcția eco-roll, cruise control predictiv (Max Cruise). Datorită costurilor scăzute de mentenanță și intervalelor lungi între servisări, noul F-MAX aduce o economie de până la 7% la costurile de întreținere. Motorul Ecotorq al F-MAX oferă performanțe maxime și consum minim de carburant în orice condiții de drum.
Transmisia automată ZF cu 12 trepte și diferite moduri de condus, cum ar fi modul Eco și cel Power, ajută la optimizarea consumului de combustibil. Noul F-MAX este, de asemenea, îmbunătățit de un turbocompresor cu geometrie variabilă, o pompă de apă și un compresor cu viteze multiple de lucru, putere de frânare de 400 kW pentru motorul care atinge puterea totală de 1000 KW cu opționalul intarder.

Tehnologie de vârf
Cu noul F-MAX, Ford Trucks lansează "ConnecTruck" -o tehnologie revoluționară. ConnecTruck oferă beneficii la scară largă, care includ monitorizarea de la distanță a vehiculului folosind software-ul de diagnosticare la distanță și software-ul "over-the-air". Harta Topografică Specială înseamnă că F-MAX este capabil să analizeze condițiile rutiere, permițând vehiculului să conducă la viteze optime, reducând astfel consumul de combustibil cu până la 4%. Integrarea FMS permite Modulului ConnecTruck și Ford Trucks cloud să acționeze ca un cumul de date pentru un terț, având acces de la distanță la datele selectate pentru acel vehicul.
Noul F-MAX oferă asistență de neprețuit șoferului la drum, prin sisteme precum Adaptive Cruise Control, Predictive Cruise Control (Max Cruise), sistem avansat de frânare de urgență (Advanced Emergency Brake System), asistență la pornire în rampa (Hill Launch Assist), sistem de avertizare privind încălcarea benzii (Lane Departure Warning), dispozitiv limitator de viteză reglabil și control electronic al stabilității (Electronic Stability Control).
Displayul color TFT cu ecran de 8" permite afișarea tuturor funcțiilor vehiculului, de la presiunea anvelopelor, temperatura din exterior, până la funcțiile de evaluare a stilului de condus al șoferului. Comutatoarele de control amplasate pe volanul din piele îi permit șoferului să navigheze între diferitele aplicații. Sistemul de navigație specific încorporat, link-ul web și implementarea Apple CarPlay, la fel ca funcțiile de conectare Bluetooth, sunt prezentate pe ecranul multimedia tactil LCD de 7,2".
Designul spectaculos al farurilor F-MAX optimizează vizibilitatea pe timp de noapte, luminând mai puternic drumul, asigurând că nici un detaliu nu scapă din traiectoria de mers a șoferului. Design-ul atractiv al iluminatului de asistență la manevre de parcare, luminile de zi cu LED-uri și iluminarea cu LED opțională îmbunătățesc sistemul de lumini standard al vehiculului.

Camionul Ford Trucks F-Vision Future, camion-concept, complet electric
F-Vision este primul camion-concept de la Ford Trucks. Acesta este prototipul unui camion autonom, de nivel 4. Modelul dezvăluie viziunea Ford Trucks privind electrificarea, unitatea autonomă și conectată, greutate ușoară și fără emisii de carbon. Are grijă de prioritățile oamenilor, atât în interiorul cabinei, cât și pe șosea, precum și de încărcătura transportată, și urmărește în permanență să se conecteze și să comunice cu mediul înconjurator și utilizatorii.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii in site, acceptati modul in care folosim aceste informatii.
Detalii Ok Resping