Zeci de migranți au „forțat” granița în autoutilitare

Zeci de migranți au „forțat” granița în autoutilitare

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 26 de cetăţeni din Bangladesh care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două autoutilitare conduse de cetăţeni români.

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, doi cetăţeni români, conducând două autoutilitare înmatriculate în România. Unul dintre şoferi transporta cutii de carton pentru o societate comercială din Franţa, iar celălalt se deplasa fără încărcătură pe ruta România – Ungaria.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al celor două mijloace de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, respectiv într-un locaş special amenajat în partea din faţă a compartimentului destinat mărfii (perete dublu), în total, 26 de cetăţeni străini.
Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, colegii noştri au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 20 şi 42 de ani, intraţi legal în ţara noastră.

În ambele cazuri, şoferii sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, iar poliţiştii de frontieră continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Alte nouă persoane au fost depistate în gara feroviară din Curtici, în cadrul unor acţiuni preventive.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici au desfăşurat miercuri o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă și au fost identificaţi nouă cetăţeni străini, care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Nepal, cu vârste cuprinse între 22 şi 38 de ani, intraţi legal în ţara noastră în baza documentelor personale.

După finalizarea tuturor verificărilor, vor fi îndrumaţi să se întoarcă în Centrele Regionale de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi.


STAREA TRANSPORTURILOR - CONSTANTIN ISAC


CAMION FEST OCTOMBRIE 2022

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.