VIDEO. UNTRR- măsuri pentru reducerea timpilor de așteptare a camioanelor la frontiere Recomandat

VIDEO. UNTRR- măsuri pentru reducerea timpilor de așteptare a camioanelor la frontiere

UNTRR solicită măsuri urgente pentru reducerea timpilor de așteptare pentru vehiculele comerciale de transport mărfuri, în special la frontierele României cu Ungaria, dar și cu Bulgaria.

"Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România – UNTRR este deosebit de îngrijorată de situația de la punctele de trecere a frontierei dintre România și Ungaria în care se înregistrează, constant, timpi de așteptare foarte mari pentru șoferii profesioniști, fapt care afectează și perturbă serios operațiunile internaționale ale transportatorilor români.

Ca urmare a implementării unei noi aplicații la controlul de frontieră de către autoritățile de frontieră maghiare și a numărului mare de mijloace de transport prezente în punct, în mod special pe sensul de ieșire din țară, în anumite zile ale săptămânii, în punctele de trecere a frontierei Nădlac, Borș, Petea - cu 14 km de cozi și timpi de așteptare de 12 ore și mai mult. Situația este similară și în celelalte puncte de trecere ale frontierei, de la Calafat și Giurgiu, unde se înregistrează timpi ridicați de așteptare pe arterele de circulație destinate traficului de autocamioane.

UNTRR consideră că prin apartenența României la Uniunea Europeană, controalele de la frontierele interne ar trebui limitate la minim, în pofida faptului că încă nu suntem parte a spațiului Schengen. În felul acesta s-ar evita timpii îndelungați de așteptare la punctele de trecere a frontierei.

Totodată, dorim să tragem un semnal de alarmă referitor la practicile de control ale părții ungare, care nu fac decât să coboare România pe lista opțiunilor investitorilor străini, care oricum preferă Ungaria - unde volumul investițiilor străine directe anual a fost și este de 2 până la 4 ori mai mare decât în România. În ultimii 15 ani, Ungaria a atras 170 miliarde de euro investiții străine directe, în timp ce România, o țară de două ori mai mare și cu populație dublă, a reușit să atragă 54,4 miliarde de euro investiții străine directe. În mărimi raportate pe cap de locuitor, Ungaria a atras de 6 ori mai mulți bani per capita în aceeași perioadă.

Statele membre colaborează, dar trebuie reținut că se află într-o permanentă competiție pentru atragerea investitorilor și dezvoltarea proprie. Simplul fapt că România a fost primită la masa UE nu înseamnă că va primi ceva degeaba. Statele membre UE sunt precum o națională sportivă într-o competiție europeană sau mondială, fiecare vrea să cucerească primul loc.

UNTRR solicită autorităților române să realizeze demersuri pentru aderarea cât mai rapidă a României la spațiul Schengen, pentru a nu mai penaliza economia României prin aceste blocaje care au devenit o regulă. Timpii de așteptare pentru vehiculele comerciale sunt monitorizați distinct de traficul autoturismelor prin www.politiadefrontiera.ro și www.sixfold.com.
Mai jos puteți regăsi câteva imagini video și timpii de așteptare din data de 8 decembrie 2021, o zi de lucru obișnuită, și care nu a fost precedată de zile cu restricții de circulație astfel încât să se strângă trafic mare de camioane.", se spune în comunicatul UNTRR din 09 decembrie 2021.

Video cozi camioane la frontiere:

08.12.2021 - Coadă de camioane pe 14 km pe sensul de ieșire din România la Nădlac

08.12.2021 - Coadă de camioane pe 3,4 km la Borș

 

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.