Video. Un șofer profesionist sparge parbrizele camioanelor care depășesc coloane la vămile cu Ungaria Recomandat

Video. Un șofer profesionist sparge parbrizele camioanelor care depășesc coloane la vămile cu Ungaria

Un şofer profesionist din România a început o "cruciadă" la începutul, lunii august, împotriva colegilor de breaslă care arată o lipsă totală de respect şi aleg să depăşească camioanele staţionate în cele mai aglomerate vămi spre Ungaria, precum Borş sau Nădlac.

Iritat de faptul că unii colegi continuau să depăşească coloana de camioane, încercând să intre în faţă, iar prin asta reţinându-i şi mai mult pe cei care aşteptau onest, Zoltan Szocs şi-a pus camionul pe diagonala autostrăzii de lângă vamă, blocând aproape toată banda alăturată.

El a lăsat loc doar cât să treacă autoturismele pe acolo, care merg pe linia lor de control vamal şi nu au nimic în comun cu camioanele. Camioanele, însă, nu aveau cum să încapă. El a filmat momentul şi l-a publicat şi în mediul online, iar video-ul îl puteți vedea mai jos.

Într-o altă zi, el a sunat la 112 de câteva zeci de ori, cam o dată la 3-4 minute, de câte ori vedea un camion sau un grup de camioane trecând pe lângă coloană.

A sunat şi la Poliţia de Frontieră, cu ideea să denunţe acele camioane şi, eventual, oamenii legii să nu le lase să treacă vama înaintea coloanei sau să amendeze şoferii.

Apoi, într-un alt episod, şoferul a oprit un asemenea camion care depăşea şi i-a spart parbrizul, aruncând cu o sticlă. Cazul a fost anchetat de polițiști, el a primit o amendă de 100 de lei, iar şoferul care a depăşit coloana a primit o amendă şi permisul i-a fost suspendat pentru o lună.

În fine, cruciada acestui şofer pare să fi ajuns la un apogeu recent, când acesta a mai deteriorat un camion Volvo, de această dată fiind stricate atât parbrizul, cât şi geamul lateral.

Mai mult, chiar el publică în mediul online imaginile cu camionul deteriorat şi spune că e gata să repete fapta ori de câte ori cineva ar mai depăşi coloana.

Astfel, şi-a câştigat repede o reputaţie controversată, în care până şi unii colegi de-ai săi, care îi susţineau pornirile iniţiale justiţiare, au ajuns să-l acuze că a mers prea departe, alunecând într-un tărâm al ilegalităţilor.

Şoferul profesionist continuă să publice copii ale tot felul de sesizări către organele de drept, menţionând că el ar risca maxim o amendă şi că face un lucru drept, de fapt.

Există mulţi şoferi de camion care îi susţin chiar şi aceste metode de a lupta cu fenomenul.

Alții consideră că situaţiile de acest gen sunt ilegale, mult prea periculoase şi păguboase pentru camioane şi şoferi, şi că oricând o asemenea situaţie poate degenera şi în ceva mai grav.

zoli 1

zoli 2

zoli 3

zoli 4

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.