VIDEO. Starea transporturilor, cu George Niță, director general Holleman Recomandat

VIDEO. Starea transporturilor, cu George Niță, director general Holleman

George Niță, directorul general al firmei de transport Holleman, revine cu o nouă analiză a stării transporturilor rutiere din România și Uniunea Europeană.

El răspunde întrebărilor adresate de către jurnaliștii TIR Magazin, în legătură cu cele mai mari probleme ale transportului rutier românesc în acest moment:

1. Transportatorii sunt nemulțumiți de nivelul extrem de mic al diurnei maxime legale pe intern. Credeți că este justificată această nemulțimire?

2. În plin an electoral, pensiile au crescut enorm, fără să reflecte în vreun fel o creștere a productivității muncii. Aceasta face ca profesioniștii din multe domenii să prefere să se pensioneze, decât să meargă în continuare zilnic la muncă. Se simte și în transporturi acest trend?

3. Deși în țări cu economii puternice din Vestul Europei vânzările de vehicule comerciale au scăzut, în 2024, în România, în prima parte a anului, au crescut. Credeți că există o explicație rațională pentru acest fenoment?

4. La presiunea mediului de afaceri, Guvernul României a amânat, până în 2025, aplicarea sancțiunilor pentru neregulile legate de e-Transport. Credeți că a fost o măsură justificată?

5. Fermierii români se plâng de faptul că, deși autoritățile susțin că nu există importuri din Ucraina, piața geme de produse agricole aduse din țara vecină și vândute la prețuri de dumping. Pentru transportatorii români, războiul din Ucraina a adus și o serie de avantaje?

6. Ce părere aveți despre nivelul valoric al autorizațiilor speciale de transport?

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.