VIDEO. STAREA TRANSPORTURILOR, cu CONSTANTIN ISAC, președintele UNTRR Recomandat

VIDEO. STAREA TRANSPORTURILOR, cu CONSTANTIN ISAC, președintele UNTRR

Președintele Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), Constantin Isac, expune principalele probleme cu care se confruntă transportatorii români la finalul anului 2021.

Într-un nou episod din serialul STAREA TRANSPORTURILOR, președintele UNTRR răspunde la trei întrebări formulate de jurnaliștii revistei TIR Magazin:

1. Potrivit prevederilor Pachetului Mobilitate 1, începând cu 2 februarie 2022, se va aplica directiva detașării pentru operațiunile de cabotaj și pentru cele de cross-trade peste numărul exceptat, adică două operațiuni. Tot din februarie 2021, apare obligația întoarcerii acasă a camioanelor odată la 8 săptămâni. Ce înseamnă aceste lucruri pentru transportatorii români și cât de pregătiți sunt pentru ele?

2. În urma protestelor transportatorilor din această toamnă, guvernanții au făcut o serie de promisiuni în legătură cu reîncadrarea de către ANAF a diurnelor șoferilor ca venituri de natură salarială. S-a vorbit chiar de o amnistie fiscală. În ce stadiu se află, în acest moment, rezolvarea acestei probleme, extrem de delicate pentru firmele românești de transport rutier?

3. Într-un comunicat al UNTRR, se spunea că "Guvernul penalizează transportatorii pentru gradul mic de vaccinare a populației României". În ce măsură carantinarea șoferilor profesioniști reprezintă în continuare o problemă pentru industria românească de transport rutier?

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.