VIDEO Fabrica Iveco de la Petrești a livrat primele 514 camioane pentru Armata României

VIDEO Fabrica Iveco de la Petrești a livrat primele 514 camioane pentru Armata României

Fabrica Iveco de la Petrești, Dâmbovița a produs de la inaugurarea sa, în urmă cu 18 luni, 514 camioane din cele 900 care trebuie construite până anul viitor, în noiembrie, a declarat premierul Nicolae Ciucă după vizita pe care a efectuat-o miercuri la sediul fabricii.

”Am venit astăzi, la Petreşti, pentru că, în urmă cu 2 ani, a fost iniţiat proiectul prin care compania IVECO urma să producă o parte din camioanele necesare Armatei Române. Acum 18 luni a fost inaugurarea liniei de producţie, iar astăzi, cu toate problemele şi greutăţile care au fost întâmpinate în timpul pandemiei şi toate aspectele legate de asigurarea logistică, s-a reuşit totuşi ca, după ce au existat întârzieri de aproximativ nouă luni de zile, să se recupereze, iar astăzi să se ajungă la întârzieri mai mici de şase luni de zile”, a spus premierul.

Potrivit lui, conducerea companiei a dat asigurări că termenele prevăzute în primul contract vor fi respectate.

Până la finele anului 2026 urmează să fie încheiate toate livrările în conformitate cu contractul general, care prevede aproximativ 2.902 camioane.

”Deja, până în acest moment, avem 16 produse derivate care se produc aici, la Petreşti, am putut să vedem camioane cu structură normală, dar şi camioane cu structură blindată, o serie întreagă de alte derivate de care armata are foarte mare nevoie.

Am putut să vedem începerea integrării producţiei de trailere de 70 de tone, ceea ce este, într-adevăr, un motiv de bucurie şi de mândrie, aşa cum a fost prezentat de către conducerea companiei.

Doresc să subliniez două aspecte importante: primul, acela că, în continuare, vom acorda atenţie şi încredere tuturor investitorilor că România poate să ofere oportunităţi astfel încât să existe interes pentru a veni şi a investi în ţara noastră, lucru care s-a realizat.

(...)

Cel de-al doilea mesaj important este cel legat de faptul că ne dorim foarte mult să relansăm industria de apărare şi să facem în aşa fel încât, printr-o strategie care se lucrează la nivelul Ministerul Economiei, dar care are componente interministeriale să reuşim să facem în aşa fel încât proiecte de genul IVECO să poată să cuprindă şi celelalte nevoi de dotare şi înzestrare a Armatei Române”, a spus premierul.


TRANSPORTATORI ÎN CONSTRUCȚII E06


HOLLEMAN AGABARITIC

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.