VIDEO. Două camioane, cu peste 37 de tone deșeuri din Bulgaria, oprite la PTF Giurgiu Recomandat

VIDEO. Două camioane, cu peste 37 de tone deșeuri din Bulgaria, oprite la PTF Giurgiu

Poliţiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu alături de comisari din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două ansambluri rutiere, nereguli privind documentele de transfer ale unor deșeuri care ar fi trebuit să ajungă în țara noastră.

Acestea au fost returnate societăților expeditoare.

În ziua de 20.09.2021, la diferite intervale de timp, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două ansambluri rutiere, conduse de către doi cetățeni bulgari, în vârstă de 40, respectiv 56 de ani.

Primul șofer transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, cantitatea de 23.800 de kilograme deșeuri metalice, iar cel de-al doilea șofer transporta cantitatea de 13.780 de kilograme deșeuri din plastic.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Giurgiu.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că documentele de transfer prezentate autorităților de control erau incomplete. La cercetări s-a mai stabilit faptul că deșeurile sus-menționate erau încărcate din Bulgaria și destinate unor societăți comerciale din județele Buzău și Călărași.

În acest context, având în vedere aspectele constatate, nu s-a permis accesul pe teritoriul României celor două mijloace de transport, deșeurile fiind returnate societăților expeditoare.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.