VIDEO. Camion răsturnat de furtună în Prahova Recomandat

VIDEO. Camion răsturnat de furtună în Prahova

Vântul turbat a doborât un camion cu semiremorcă de pe șosea, în județul Prahova.

A doua lună de primăvară a debutat cu vijelii puternice și ploi torențiale cu grindină. Furtunile neobișnuite pentru această perioadă a anului au lăsat în urmă pagube însemnate.

În Dâmbovița și Galați, mai multe solarii au fost distruse, iar culturile din ele sunt compromise.

Aceste imagini au fost surprinse în județul Prahova, în apropiere de Băicoi, înainte de o ploaie torențială. Ceea ce seamănă cu o furtună de nisip, sunt de fapt rafale puternice de vânt care au ridicat praful în aer. A urmat o răpăială violentă, cu grindină.

Vijelia a creat probleme pe DN1, unde abia se zărea prin perdeaua de apă și gheață. În apropiere de Câmpina, vântul, care a atins și 70 de kilometri pe oră la rafală a pus la pământ un camion cu semiremorcă. Șoferul a scăpat teafăr.

În județul Galați, la Umbrărești, un solar care acoperea 3.200 de metri pătrați de cultură de ardei gras a fost distrus. Legumele erau verzi și urmau să fie recoltate înainte de Paște. Proprietarii nu au putut salva mare lucru.

În Dâmbovița, la Băleni, legumicultorii încă își calculează pagubele. Vântul suflă în continuare cu putere.

„S-a auzit un vuiet, celălalt solar deja buşise. Se mişca din toate colţurile. Atât am apucat să zic – afară! Ieşiți. Ne-am urcat în maşină. Deja era dezastru!”, a povestit un legumicultor.

35 de avertizări de vreme rea, cu fenomene specifice verii, de scurtă durată, au fost emise de meteorologi.

Sâmbătă, ANM a emis o informare de vreme rea, valabilă până luni, dar și două atenționări cod galben. Prima, în vigoare până la ora 21.00, vizează Dobrogea și estul Munteniei, unde va bate vântul. A doua, de ninsori, va intra în vigoare duminică și este valabilă până luni.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.