VIDEO 70 de migranți străini, depistați în parcările de camioane pe A1 Recomandat

VIDEO 70 de migranți străini, depistați în parcările de camioane pe A1

În data de 29.10.2021, în jurul orei 10.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara, în cooperare cu lucrători din cadrul Inspetoratului de Jandarmi Județean Timiș, ai Grupării Mobile de Jandarmi Timişoara, ai Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad, ai Inspectoratului de Poliție al Județului Timiș, ai Serviciului de Poliție Canină, ai Poliției Autostrăzi, Secției Regionale de Poliție Transporturi Timișoara și ai Centrului Regional de Proceduri și Cazare pentru Solicitanții de Azil Timișoara, au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii imigraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în urma acţiunii, aceştia au identificat la o pensiune de pe raza municipiului Timişoara și în parcările TIR de pe autostrada A1, 72 de cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din India, Bangladesh și Afganistan, cu vârste cuprinse între 16 şi 48 de ani, mulți dintre ei având documente temporare de identitate pentru solicitanţii de azil, dar care nu îşi justificau prezenţa pe raza judeţului Timiş.

După finalizarea tuturor verificărilor, solicitanţii de azil au fost îndrumați către Centrele Regionale de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din ţară unde sunt cazaţi şi înregistraţi.

Totodată, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au verificat persoanele fără documente, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Aceste acţiuni desfăşurate în sistem integrat de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale pe raza județului Timiş vor continua şi pe parcursul următoarelor zile.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.