VIDEO 21 de persoane au decedat după ce un șofer a virat și a căzut de pe un pod Recomandat

VIDEO 21 de persoane au decedat după ce un șofer a virat și a căzut de pe un pod

 Un accident extrem de grav s-a produs marți seară în Mestre (Veneția), după ce un autobuz s-a prăbușit de pe rampa unui pod și a luat foc, relatează Corriere della Sera.

Ziarele din Italia au publicat primele imagini cu scena accidentului. Un video preluat de pe camerele de supraveghere ale orașului arată cum autobuzul, aflat pe pod, încetinește din cauza aglomerației din trafic, iar apoi, fără nicio explicație, șoferul virează brusc dreapta și cade de la 15 metri peste liniile de cale ferată.

Printre victimele identificate se numără cinci cetățeni ucraineni, un german, un croat, un francez și șoferul italian: Alberto Rizzotto, un bărbat de 40 de ani din Treviso.

Sunt 15 răniți, doi copii, doi adolescenți: cinci dintre ei sunt în stare foarte gravă. Pompierii le-au luat ore întregi pentru a extrage cadavrele, relatează Corriere della Sera.

Autobuzul a părăsit carosabilul pe pasajul Vempa din Mestre, a spart balustrada și a căzut în gol în apropierea șinelor de cale ferată, după un zbor de aproximativ 10, 15 metri.

Vehiculul electric a luat foc din motive încă necunoscute. Dinamica nu a fost încă stabilită: prima ipoteză a fost că șoferului i s-a făcut rău. În primele ore de după accident a apărut posibilitatea ca la bordul autobuzului să se fi dezvoltat un mic incendiu înainte de derapajul fatal, negat ulterior prin mărturiile despre accident strânse de către pompieri.

Analiza înregistrărilor de pe camerele de supraveghere stradale, dar și de pe cele interne, ale autobuzului, este crucială pentru a se stabili cauza accidentului.

Patru tineri turişti germani s-au salvat întâmplător: „Trebuia să luăm următorul autobuz, dar nu a ajuns, apoi am aflat de tragedie”, au spus ei.

Dintre victime, 19 au murit la fața locului, iar două în timp ce erau transportate la spital. Autoritățile din Veneția a activat protocolul „urgențe majore” care prevede punerea la dispoziție a tuturor camerelor de urgență ale spitalelor din Mestre, Padova, Treviso și Mirano și rechemarea la muncă a personalului de rezervă.


VERSUS S03E01


CAMION FEST CEFIN 2023

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.