Tractoare și camioane au ajuns în București. Următoarea oprire: Piața Victoriei

Tractoare și camioane au ajuns în București. Următoarea oprire: Piața Victoriei

Fermierii și transportatorii au ajuns la București. Mai multe tractoare și camioane au forțat barajul Poliției pe Centura Capitalei. Oamenii sunt deciși să meargă până la Guvern.


Sute de fermieri și transportatori participă joi la a doua zi de protest. Camioane și tractoare din toată țara au pornit spre București. Unele deja au ajuns pe Centura Capitalei.

Oamenii spun că nu vor opri protestul până când guvernanți nu vor face ceva pentru a le ușura munca.

 Între timp, o delegaţie a transportatorilor a fost primită pentru discuţii la Palatul Victoria.

Fermierii au anunțat că vin cu 50 de tractoare la București dacă nu le vor fi luate în seamă revendicările. Mulți dintre ei au ajuns pe Centura Capitalei. Poliția a încercat să negocieze cu ei însă nu au reușit să-i oprească.

 De asemenea, mai mulți fermieri și transportatori din județele Moldovei au plecat spre București.

Ei au poposit și la Roman, pentru a aștepta întâlnirea cu alți fermieri din zona de nord a țării.

Conform declarațiilor reprezentanților fermierilor și transportatorilor, reunirea protestatarilor a fost una spontană, ca urmare a mobilizării pe paginile de socializare.

” Nu ne-am adunat de bine. Există în acestă țară probleme în toate sectoarele de activitate din România, dar mai ales în agricultură și transporturi.

Nu funcționează nimic în țara asta și singurii care răspund suntem, noi, cei din sectorul privat. Ați văzut pe cineva din sectorul bugetar să răspundă pentru deciziile proaste luate?!

 Avem deja 3 luni de când am semnalat decidenților politici chestiunile grave pe care le întâmpinăm și nu s-a sinchisit nimeni să ne răspundă. Sunt lucruri grave și pertinente de care vorbim.

Să vă dau câteva exemple. Dacă vorbim de agricultură vorbim de necesitatea echivalării permisului de conducere pentru tractoare(din categoria B în C n.r).

Nici un fermier din Românai nu mai poate ieși pe poarta societății pentru că există o lege din iulie 2023, care prevede că nu se poate conduce un utilaj decât dacă tractoristul are categoria C.

Asta e o aberație. În Europa orice tânăr care a împlinit 16 ani poate conduce orice vehicol, dacă are permis de conducere.

E o aberație și prevederea de a realiza ITP-ul anual, atâta timp cât se emite un singur document, pentru conformitate, fără valoare juridică”, a explicat un protestatar.


Starea- George Nita


IVECO LANSARE BARCELONA

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.