Suedia permite camioane de 34 metri și 74 tone. Olanda se opune Recomandat

Suedia permite camioane de 34 metri și 74 tone. Olanda se opune

Ministerul olandez al Transporturilor a încetat pentru moment testarea utilizării camioanelor super-lungi (SLL) cu o lungime maximă de 34 de metri.

Motivul pentru aceasta este rezultatele încă neconvingătoare care au fost obținute cu SLL pe locurile de testare. În schimb, Suedia a aprobat acum utilizarea SLL în traficul obișnuit, după o fază de testare de opt ani.

SLL – denumit și Duo-Trailer Combination sau Eco-Duo – constă dintr-o unitate cap tractor și două remorci, fiecare cu lungimea de 13,60 metri, care sunt legate între ele.

Suedia este mai liberă

În Suedia, SLL va avea în curând permisiunea de a circula pe diferite rute principale de trafic, care nu au fost încă stabilite de Ministerul Transporturilor suedez. Greutatea maximă a SLL suedez este limitată la 74 de tone, viteza maximă este limitată la 80 de kilometri pe oră. Nu a fost încă clarificat dacă SLL suedez poate fi utilizat și peste granițe. În Finlanda vecină, SLL fac deja parte din traficul obișnuit, iar testele sunt în curs de desfășurare în Danemarca.

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.