STUDIU 30% dintre șoferii de camion susțin că au ațipit la volan în timp ce conduceau Recomandat

STUDIU 30% dintre șoferii de camion susțin că au ațipit la volan în timp ce conduceau

Oboseala șoferului este recunoscută pe scară largă ca un factor de risc major care reduce siguranța rutieră și reprezintă o amenințare, nu numai pentru șoferi, ci pentru toți utilizatorii drumului.

Un nou studiul despre oboseala la volan se bazează pe o analiză a datelor colectate printr-un sondaj online realizat în jurul a 2.800 de șoferi de autobuze, autocare și camioane din Europa.
Rezultatele sondajului arată că aproximativ două treimi dintre șoferii profesioniști se simt obosiți în mod regulat atunci când conduc (66% dintre șoferii de autobuz și autocare chestionați; 60% dintre șoferii de camion chestionați).

Aproximativ un sfert până la aproape o treime dintre șoferi au recunoscut că au adormit în timp ce conduceau cel puțin o dată în ultimele douăsprezece luni (24% dintre șoferii de autobuz și autocar; 30% dintre șoferii de camioane).
Șoferii se tem în general de raportarea unor astfel de incidente, deoarece se tem că ar putea exista repercusiuni. În ciuda recunoașterii oboselii ca factor de risc pentru accidente și în ciuda existenței legislației la nivel european privind timpii de conducere și perioadele de odihnă, acest studiu arată că oboseala șoferului este o problemă structurată și răspândită în sectorul transportului rutier de călători și mărfuri în Europa.

Studiul complet AICI

Login pentru a posta comentarii.
înapoi la antet

Categorii

Site-uri recomandate

GRUPURI FACEBOOK

Unelte

Despre noi

Social

×

Abonează-te la newsletter!

Fii primul care primește pe email știrile cele mai fierbinți din transporturi!

Va puteti dezabona oricand de la newsletter.